Lastele ohtliku bussireisi korraldanud firma peab laienemisplaane

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentina Lunina sõnul kaalub maavalitsus firma Aves Service ühistranspordiloa tühistamist.
Valentina Lunina sõnul kaalub maavalitsus firma Aves Service ühistranspordiloa tühistamist. Foto: Erakogu


Kiviõlis asuv bussifirma Aves Service, kes saatis Kohtla-Järve koolilapsi Viljandimaalt ära tooma bussi, mis polnud läbinud tehnilist ülevaatust, ja pani rooli bussijuhtimise loata mehe, tahab avada Jõhvi-Tallinna regulaarliini.

Ida-Viru maavalitsuse peaspetsialist Valentina Lunina ütles, et sel nädalal esitas Aves Service maavalitsusele kooskõlastamiseks Jõhvi-Tallinna bussiliini sõiduplaani. "Kui nad selle plaaniga välja tulid, tekkis mul kohe küsimus, kas neil on selleks piisavalt kogemusi. Nad vastasid, et nad on väga hea firma ja saavad kõigega hakkama," ütles Lunina, märkides samas, et esitatud sõiduplaan lükati esialgu tagasi, kuna see oli vormistatud ebakorrektselt.

Rooli vana tuttav

Kolmapäeval peatas politsei Iisaku juures bussi, kuna märkas oma andmebaasist, et selle numbriga bussil puudus kehtiv tehniline ülevaatus. Kontrollimisel selgus lisaks, et 19 lapsega bussi roolis olnud 37aastasel Vjatšeslavil polnud sellist juhiluba, mis lubaks bussi juhtida.

Bussifirma Aves Service juhatuse liige Vadim Titkov kahetses eile toimunut ja selgitas, et saatis lapsi Viljandist bussiga tooma vana hea tuttava teadmisega, et viimasel on olemas vajalik luba. "Ta oli varemgi meie firmas veoautoga juhutöid teinud ja ma teadsin, et juhtida ta oskab," sõnas Titkov, lisades, et neil on firmas neli bussi, aga hetkel on püsivalt tööl vaid kolm bussijuhti.

Tehnilise ülevaatuse puudumise kohta sõnas firmajuht, et see oli inimlik eksitus. "Meil jäi lihtsalt kahe silma vahele, et tähtaeg oli hiljuti möödunud," sõnas Titkov, väites, et 1993. aastal valmistatud bussil tehnilisi probleeme ei ole ja järgmisel nädalal minnakse sellega ka ülevaatusele.

Lapsed ehmunud

Koos 13-14aastaste õpilastega Viljandimaal Halliste põhikoolil kolm päeva külas olnud Kohtla-Järve vene gümnaasiumi direktori asetäitja Žanna Solomanjuk märkis, et selline vahejuhtum jahmatas nii lapsi kui ka nende vanemaid. "Lapsed olid šokis ja helistasid koju, kui pidime ligikaudu tund aeg bussis Iisaku lähistel ootama, kuni saabus uus bussijuht, kes nad koju sõidutas," ütles ta.

Solomanjuk tõdes samas, et bussijuht oli kogu sõidu ajal viisakas ja bussi juhtimise osas talle etteheiteid pole. "Ta sõitis ettevaatlikult. Kuid buss ise just kõige värskem polnud, sõidu ajal raputas päris kõvasti," sõnas ta, lisades, et bussi tellis gümnaasiumi majandusjuhataja.

Politsei on alustanud juhtumi menetlemist. Valentina Lunina sõnul kogub andmeid ka maavalitsus, sest tõsiste rikkumiste korral võib tühistada ühistranspordiloa, mis väljastati firmale Aves Service 2010. aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles