Kohtla-Järvele võib taas tekkida paadisadam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine paadisadam antakse rendile mõõduka tasu eest. Linn loodab, et ettevõtjad taastavad pargijärvel paadiga sõitmise kombe.
Endine paadisadam antakse rendile mõõduka tasu eest. Linn loodab, et ettevõtjad taastavad pargijärvel paadiga sõitmise kombe. Foto: Peeter Lilleväli


Mullu renoveeritud Kohtla-Järve Järve linnaosa keskus saab tänavu mitmeid lisandusi, näiteks kerkib Virula väljakule plasmaekraan, ehitatakse lavad ja luuakse piknikupaigad. Võimalik on ka paadisadama avamine pargijärvel.

Järve linnaosa renoveerimise teine etapp puudutab peamiselt linna pargialasid ja -platse. Projekteerimiskonkurss on käimas ja selle tulemused selguvad juba sel nädalal.

Kohtla-Järve aselinnapea Viktoria Tsventarnaja sõnul saab park uued asfaltteed, piknikupaiga, kaks parklat, infotahvlid ja kuulutustulbad. Kavas on ka kaks platsi vabaõhulavade jaoks - üks neist tuleb saarele ja teine jäähalli lähedale, kus toimuvad massiüritused.

Paadisõitu mäletavad paljud

Paljud elanikud mäletavad aegu, mil pargis võis laenutada paadi ja pargijärvele sõitma minna. Nüüd, mil pargijärv on korrastatud, unistavad paljud praeguseks lagunenud paadisadama taastamisest.

"Pargi renoveerimise eskiisprojekt näeb ette nii paadisadama kui kohviku selle kõrval," ütles Tsventarnaja. "Loodame, et see mõte saab teoks, sest oleme juba saanud ettevõtjatelt sellekohaseid ettepanekuid."

Linnavalitsus on välja kuulutanud hanke, et leida rentnik hoonele aadressil Tehnika 1d - just seal asus varem paadisadam. Selle pindala on 64,3 ruutmeetrit ja rent 4 eurot kuus.

"Lepingu tahame sõlmida ainult üheks aastaks. Siis vaatame, kas uus rentnik suudab paadisadama ellu äratada," märkis aselinnapea.

Väljak saab plasmaekraani

Renoveerimise teisel etapil on kavas rajada Lydia Koidula tänavale sõidutee ja ühele poole ka kõnnitee (teisel pool renoveeriti kõnnitee möödunud aastal). Lisaks tehakse korda kolmnurkne haljasala Lydia Koidula tänava ja Järveküla tee vahel. Nii saab viimase lihvi promenaad, mis ühendab Järveküla tee poolset sissesõitu Järve keskusega.

Keskuses - ilmselt Virula väljakul - on kavas üles seada plasmaekraan. Tsventarnaja sõnul hakatakse seal näitama linna asutuste reklaami. Tulevikus võib sellest kujuneda isegi omamoodi välikino.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles