Narva ootab sisekaitseakadeemiat avali süli

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreenholmi kompleks.
Kreenholmi kompleks. Foto: Ilja Smirnov

Kannustatuna Narva kolledži edusammudest haaras Narva linn eelmisel kevadel kiiresti kinni praeguse võimuliidu plaanist, kus sisekaitseakadeemia tulevaseks asukohaks pakutakse ühe variandina Ida-Virumaad.

Linnaarhitekt Peeter Tambu hinnangul oleks Narva jõe saarel asuv, Kreenholmi ajalooline Georgi vabriku hoone, sisekaitsekooli jaoks väga hea asukoht. See tooks elu arendatavasse Kreenholmi kinnistusse, Narva linna ja oleks kasulik Eestile, vahendas "Aktuaalse kaamera" nädalalisa.

"Vaevalt et see nüüd otseselt lööb Narva linnas elu käima, sest selleks on vaja ilmselt natuke rohkem kui üks kool. Aga sellel oleks kindlasti oluline osa ja see oleks üsna oluline samm Eesti jaoks," lausus Tambu.

Arhitekt lisas, et regionaalpoliitiliselt oleks see haridusministeeriumi Tartusse viimisest olulisem samm ning seepärast ei nõustu vastuväidetega, mis peavad kooli viimist Narva linna Eestile ülejõukäivalt kalliks.

"Ehitushinnad, kui me räägime kinnisvaraprojektist, on üle Eesti ilmselt üsna ühesugused. Kui me räägime õppejõududest, siis väga suur osa nendest juba täna on sunnitud sõitma kas Tartust Tallinnasse või Tallinnast Tartusse," tõi Tambu näiteks.

TÜ Narva kolledži direktor Katri Raik ütles, et tema südametunnistus ei julge asuda selle idee tulihingeliste pooldajate ridadesse enne, kui räägitakse sisust. "Ja see on muidugi kurb, et selle kooli juhtkond ei usu selle kooli võimalikkusesse Narvas."

Tartu Ülikooli emeriitprofessori Marju Lauristini sõnul oleks sisekaitseakadeemia Ida-Virumaale kolimine hea lahendus. "See annab tööd, see annab riigi kohalolu tunnetust, see annab noortele valikuvõimalusi. See toob ka teistpidi eestlasi rohkem Ida-Virumaale ise nägema, kuidas seal elu edeneb." Vaata ERR-i videouudist

siit

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles