Üks restoran taasavati, teine vahetab nime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fregati baaridaamil Anett Pärnal on lõunaajal käed tööd täis.
Fregati baaridaamil Anett Pärnal on lõunaajal käed tööd täis. Foto: Peeter Lilleväli

Esimest korda 1997. aastal avatud ja sel suvel taasavatud Toila restoranis Fregatt on osa menüüst pühendanud nostalgilistele roogadele, mis pakuvad kunagistele söögikoha austajatele suurt äratundmisrõõmu. Samal ajal vahetab Jõhvi restoran Post nime ja avab sushibaari.

"See maitseb sama hästi nagu tol ajal, aga isegi suts paremini," vahendas ühe külastaja hinnangut restorani Fregatt uus rentnik, OÜ Meenele juhatuse liige Ene Jaup.

Fregati omanik ja peakokk Reet Peet rääkis, et nostalgiat tekitama pidavat road olid menüüs ka restorani algusaegadel. "Valisin selle järgi, mis varem kõige paremini läksid. Näiteks lõhet sinepikastmes ja "sealiha teki all" võeti alati väga palju."

Lisaks nostalgiaroogadele ja põhimenüüle pakutakse veel suve-eri: külmsuppi, salateid, smuutisid ja muud kergemat kõhutäidet, mille mõne kuu pärast vahetab välja sügise-eri jne. Jaup märkis, et kogu lastemenüü on läbi katsetatud oma põngerjate peal, toiduvalikusse on jõudnud sealt algselt puudunud viinerid, mida palju küsiti.

Toidud kodu lähedalt 

Ta lisas, et kõikide roogade ühisnimetajaks on kvaliteetne eestimaine tooraine ja see, et iga päev on kõik värske. "Kõik liharoad on tehtud jahutatud Eesti sea sisefileest. Me ei anna tooraines üldse järgi ja tänu sellele on lihapraed väga maitsvad," kinnitas Jaup, kes töötab Nõo lihatööstuse müügiesindajana. Kui midagi saab kodu lähedalt tellida, siis seda tehakse. "Meil on kohalik Toila maasikas ja salat. Kartul tuleb meie naabritelt Kahulast. Samamoodi teeme koostööd kohalike kaluritega."

Fregati avas 1997. aastal Viru Rand, kaks aastat hiljem ostis selle praegune omanik Reet Peet. "Tollal oli piirkonnas vähe söögikohti ja Fregatt oli väga menukas. Pärast 2007. aastat on vaheldunud kolm rentnikku, restorani maine sai tõsise hoobi ja viimasel ajal oli see peaaegu aasta kinni, aga nüüd püüame söögikoha uuesti üles töötada," ütles Peet.

Jaup rääkis, et võttis restorani rendile kahel põhjusel. Esiteks oli kahju vaadata kunagi nii populaarse restorani allakäiku ja teiseks igatses hing kohta, kus hästi keha kinnitada. "Mulle meeldib hästi süüa, aga lähikonnas ei ole sellist kohta, kuhu õhtul välja minna ja sööki nautida, kuigi uusi kohti tuleb kogu aeg juurde. Siis otsustasin, et teen ise."

Post muutub Nostalgie`ks

Vaevalt pool aastat Jõhvi endises postkontoris tegutsenud restoranilt Post kadusid sel neljapäeval sildid ning eile veeti sealt välja ka sisustust. See ei tähenda aga söögikoha sulgemist, vaid et see vahetas omanikku. Nüüd peab restorani OÜ Semurta, mille juht Tatjana Murova on algusest peale peakokana töötanud. "Kui mulle tehti ettepanek ruumid rendile võtta, andsin pärast järelemõtlemist nõusoleku, sest olen ammu oma söögikohast unistanud," sõnas ta.

Uues söögikohas muutub veidi interjöör, aga ka köök. "Tahame laiendada teeninduspinda eelkõige sushibaari ning hoone siseõue rajatava väliosa arvel," sõnas Murova.

Kõik muudatused toimuvad ilma, et söögikoht uksigi sulgeks; ka menüü jääb esialgu samaks, mis Postis, ehkki kavas on koostada uus.

Augustis on plaanis avada ka sushibaar. "Ent siin ei paku me ainult sushit, vaid ka salateid ja muid kulinaariatooteid. Inimestel pole sageli aega sööma jääda ning sel puhul saavad nad toitu kaasa osta," selgitas Murova.

Uues söögikohas on pea kõik töötajad vahetunud ning Murova sõnul on osa töötajatest saadetud ühte sushibaaride ketti praktikale. Nostalgie's saab tööd ligi 10 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles