Alutaguse puhkekeskus laiendab majutust ja parklat

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimiskohtade puudus peaks juba sellest sügisest leevendust saama.
Parkimiskohtade puudus peaks juba sellest sügisest leevendust saama. Foto: Matti Kämärä

Pannjärvele ehitatakse uus külalistemaja, mille juurde rajatav parkla leevendab suvisel ajal parkimiskohtade puudust ja pakub talvisel ajal uisutamisvõimalust.

Alutaguse puhke- ja spordikeskuse juhatuse liige Tarmo Kollo märkis, et ehitustööde ajendiks oli majutuskohtade nappus, sest 2008. aastal valminud külalistemajad jäävad bussitäiele turistidele kitsaks.

"Kui omal ajal hakati külalistemaju ehitama, oli kaunis kõva vastuseis, et milleks neid vaja on, ja küllalt raske oli läbi suruda ka 36 voodikohta, mis praegu on. Aga majutuse ja turismivaldkond on pika vinnaga asi. Pole nii, et panin maja püsti ja kohe on täis. Tänavune suvi on juba selline, et oleme sunnitud mõnikord soovijatele ära ütlema."

Tugev turundus

Kui praegu ööbivad siin peamiselt Eesti pered, kes naudivad lisaks terviseradadele seikluspargi võimalusi, siis edaspidi loodetakse suurendada idanaabrite hulka. "Oleme teinud tugevat turundustööd ja lauasahtlis on kaks suurt lepingut Peterburi ning Moskva turismifirmadega. Aga ma ei saa neid enne alla kirjutada, kui pole suurt bussitäit kusagile majutada. Loodan, et külalistemaja valmib järgmiseks suvehooajaks."

Külalistemajaga, millele alles riigihankega ehitajat otsitakse, lisandub vähemalt 14 voodikohta. Samasse valmib septembri lõpuks 8000 ruutmeetri suurune parkla, mis hakkab mahutama umbes 400 autot. "Parkimiskohtade nappus on terav just suurürituste ajal ja eriti suvel, kuna muru peale ei taheta parkida," tõdes Kollo.

Uued võimalused

Talvel plaanitakse suurele asfaltplatsile liuvälja koos valgustuse, muusika ja uisulaenutusega. "Peame kuidagi raha teenima ja seda saame teha ainult selliseid teenuseid pakkudes. Metsas jalutamise või suusatamise eest ju raha ei küsi, samas on rajad hooldatud ja valgustatud ning see kõik maksab," rääkis Kollo.

Et puhke- ja spordikeskuse võimalusi veelgi avardada, kavandatakse tulevikus algajatele mäesuusanõlva. "Ei saa korraga asju valmis teha. Siin ei ole nagu Ameerikas, kus käiakse põlvkondade viisi Yellowstone'i rahvuspargis. Meil on suhtumine, et kui midagi uut ei ole, siis on igav ja ei tulda," tähendas Kollo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles