Hito sai meistriliigas võidu!

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma esimeses meistriliiga mängus alistas Hito Rapla meeskonna.
Oma esimeses meistriliiga mängus alistas Hito Rapla meeskonna. Foto: Matti Kämärä

[nggallery id=39]

Täna meistriliigas oma esimese mängu teinud Hito alistas Tyco Rapla tulemusega 71:63.

Esimestel minutitel mängu juhtima läinud Hito kaotas oma edu ning mängis esimese veerandaja Raplaga tasavägiselt, lõpetades poolaja ühepunktise kaotusega. Teise veerandaja alguses valitses mängu Rapla, kuid mäng pöördus ning Hito lõpetas võiduga nii teise kui kolmanda veerandaja. Neljandal veerandajal jõudis Rapla Hitole järele, kuid meeskond võttis ennast kokku ning kasvatas vaikselt edu kuni lõpuni, alistades vastased kaheksapunktise eduga.

Meeskonna treener Priit Sternhof ütles pärast mängu Delfile, et et kerge polnud tänane mäng kohe kindlasti: "Poisid ütlesid riietusruumis veel poolajalgi, et väike närv on sees. Olukorda ei teinud kergemaks ka tulihingeline Rapla publik. Selline võit annab kindlasti juurde nii kindlust kui usku, et suudame mängida võrdselt küll."

"Alustasime mängu hästi. Markus Laanemetsa kolmesed hoidsid meid esialgu mängus, teisel veerandajal saime juba kindlust juurde ja suutsime vahe sisse teha," rääkis Hito peatreener peale mängu Delfile.

"Igal perioodil oli mängija, kes suutis meid vee peal hoida. Teisel poolajal aitas kõvasti Siim Laur. Ka pikad tegid oma tööd hästi, ei lasknud Raido Ringmetsal palju pahandust teha korvi all," oli liiga uustulnuka juhendaja selgelt rahul avamänguga.

Täna alustas G4S korvpalli meistriliiga uut hooaega, kus sellel aastal teeb kaasa üheksa klubi, teiste hulgas uustulnud Hito. Mitmed võistkonnad on oluliselt täiendanud oma koosseisu, kerged muudatused on saanud turniirisüsteem.

Hito tõusis meistriliigasse esiliigast, kus viimaste aastate jooksul on püsitud turniiritabeli tipus. Hito peab oma kodumänge Jõhvi spordihallis. Klubi esindusvõistkond koosneb peamiselt oma kasvandikest, kuid otsitakse ka abijõudu mõne positsiooni tugevdamiseks.

Aastase vaheaja järel on Tartu esindusvõistkonna nimi taas TÜ/Rock. Päris uue nimega tulevad välja „piimameistrid“, meeskond kannab tänavu TYCO Rapla nime.

Meistriliigas osalevad sellel hooajal BC Kalev/Cramo, BC Rakvere Tarvas, Hito, korvpalliklubi Pärnu, Tallinna Kalev, TTÜ, TÜ/Rock, Tyco Rapla, Valga korvpallikool.

„Meistriliiga on koduse spordielu silmapaistvamaid sündmusi, aga omab lisaks välisele särale tähtsat kohta Eesti korvpalli arengus," ütles Eesti korvpalliliidu peasekretär Karel Loide. "Selle aasta märksõnadeks on loodetavasti lisaks laienenud geograafiale ka uute noormängijate esiletõus, kõrgem kvaliteet, suuremad eesmärgid ja ala populaarsuse kasvatamine. Kontrollmängud ja esimesed kohtumised andsid mõista, et publikut on ootamas midagi väga erilist," lisas Loide.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles