Küüt: ebaseaduslikult kiirusetrahvi saanud rehabiliteeritakse

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Küüt.
Raivo Küüt. Foto: Peeter Lilleväli

Neli kuud kestnud võimalik tõendite võltsimine Ida prefektuuris, mille alusel vormistati inimestele 180 ebaseaduslikku väärteootsust, tõi pärast ETV saate "Pealtnägija" teemapüstitust kaasa  kriminaalmenetluse. Politseiameti peadirektor Raivo Küüt lubas alusetult karistatud rehabiliteerida.

Politsei sisekontroll alustas ametialase dokumendi võltsimise tunnustel menetlust eile, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Selle aasta märtsis paljastas politsei sisekontroll neli kuud Ida prefektuuris toimunud kuritegeliku korralageduse ning politsei peadirektorile Raivo Küüdile tehti ettepanek karistada viit liiklustalituse töötajat, kes mõõtsid möödunud aastal teadlikult taatlemata Stalkeriga kiirust. Karistada, õigustühiselt said 178 kodanikku. Taadelda ei saanud seadet aga seetõttu, et see polnud LED dioodi rikke tõttu lihtsalt töökorras.

Taatlemata polnud aga Ida prefektuuris mitte ainult "Pealtnägija" kirjeldatud kiirusemõõtja, vaid ka näiteks autode raskuse mõõtmisel kasutatavad kaalud. Ja ebaseadusliku väärteoprotokolli said teadaolevalt veel kaks inimest, kuid mitte kedagi ei karistatud, ohvreid ei teavitatud, avalikkust ei informeeritud, lihtsamalt öeldes otsustas politsei juhtkond asja maha vaikida.

Raivo Küüt ütles, et Ida prefekt Aldis Alus tegi ettepaneku viia liiklustalituse juht Alvar Ottokar viia madalamale ametikohale, kuid seda kuni tänaseni ei tehtud. Täna siiski otsustati Ottokar viia madalamale ametikohale, kuigi mees ise endal mingit süüd ei näe. Ottokarist saab kuu aja pärast Jõhvi arestimaja töötaja.

Ida prefekt Aldis Alus tunnistas "Pealtnägijas", et politsei usaldusväärsus ei ole pärast sellist vassimist enam endine. Ja ettepanek kedagi mitte karsitada, tuli temalt.

"Aktuaalne kaamera" küsis Küüdilt, kas peale Ottokari vastutab veel keegi. Küüt ütles, et oodatakse menetuluse tulemusi. "Aga teiselt poolt kahtlemata me vaatame üle kõik oma sisemised regulatsioonid, et need ei võimaldaks edaspidi selliseid juhtumeid mitte mingilgi määral juhtuda," märkis ta.

Küüt: ebaseaduslikult trahvi saanud rehabiliteeritakse

Täna jõudsid kriminaalmenetluse aluseks olevad materjalid ka prokuratuuri.

Ida ringkonnaprokurör Liina Pikma sõnul alustati kriminaalmenetlust seoses sellega, et Ida prefektuuri liiklusjärelevalvetalitus kasutas liiklusjärelevalve teostamisel taatlemata kiirusmõõtmise seadmeid ja nende andmeid on kantud dokumentidesse. "Käesolevaks hetkeks ei ole veel kellegi kahtlustust esitatud," ütles Pikma.

Küüt vabandas kõigi nende ligi 180 inimese ees, kelle suhtes kasutati vale mõõteseadet. "Ma tahan öelda, et need inimesed me rehabiliteerime ja alustame sellega esmaspäeval. Me teavitame neid ja pöördume nende eest kohtusse," kinnitas PPA peadirektor.

Kõik kohtupidamise ja tagastamistega seotud kulud katab politsei ehk siis riik ehk siis maksumaksja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles