Maleva põhikool läheb sügisest eestikeelsele õppele üle kõigis klassides

Erik Gamzejev
Copy
Maleva põhikool, mis on varem kakskeelse koolina olnud ka Kohtla-Järve 17. keskkool ja ühisgümnaasium, läheb uuest õppeaastast suuremas osas üle eestikeelsele õppele.
Maleva põhikool, mis on varem kakskeelse koolina olnud ka Kohtla-Järve 17. keskkool ja ühisgümnaasium, läheb uuest õppeaastast suuremas osas üle eestikeelsele õppele. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

"Ei olnud nii, et tegime otsuse ja hakkasime mõtlema, mis edasi saab. Oleme selle sammu väga hästi läbi mõelnud ja selleks pikalt valmistunud," ütles Kohtla-Järve Maleva põhikooli direktor Eva Adamson otsuse kohta minna juba sel sügisel suures mahus eestikeelsele õppele üle kõigis klassides, kuigi reform nõuab seda tänavu vaid 1. ja 4. klassis.

Ahtme linnaosas asuva Maleva põhikooli 580 õpilasest õpib 120 õpilast direktori sõnul täielikult eesti keeles ja 300 õpilast suures osas eesti keeles. Adamsoni sõnul puudutab muudatus kõige enam 5.-9. klasside õpilasi, kes varem on õppinud suuremas osas vene keeles. Neis klassides suureneb eestikeelse õppe osakaal, kuid mõnedes ainetes jätkub õpe ka vene keeles. Nooremates klassides on eestikeelse õppe osakaal juba varem ulatunud üle poole või selle lähedale.

Direktor usub, et lahkujaid palju ei ole

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles