VKG Soojus lubab klientide kahjud hüvitada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile teatas VKG Soojus, et õhk saadi küttetorustikest välja ja nüüd ei tohiks seda olla ka majade torustikes.
Eile teatas VKG Soojus, et õhk saadi küttetorustikest välja ja nüüd ei tohiks seda olla ka majade torustikes. Foto: Peeter Lilleväli

VKG Soojus kinnitab, et eile likvideeriti põhjus, mis viis paljude Kohtla-Järve majade küttesüsteemid tasakaalust välja. Samuti teatas ettevõte valmisolekust pidada läbirääkimisi majahaldurite ja korteriühistute esimeestega majadel tekkinud kulude hüvitamise üle.

Regiooni keskküttega varustav ettevõte VKG Soojus tunnistas, et uue soojustrassi veega täitmisel ei suudeta mingi aja vältel hoida majadeni jõudvat vett ettenähtud temperatuuril. Ühtlasi võis selle tõttu küttetorustikesse sattuda õhk.

Tagajärjest on ajaleht kirjutanud - nimelt oli kümnetes Kohtla-Järve Järve linnaosa majades kütmine häiritud. Paljudes korterites olid radiaatorid külmad. Majad lasevad õhku torustikust välja, see tekitab kulusid, aga õhk ilmub kusagilt jälle.

Eile teatas VKG Soojus Põhjarannikule, et torustikes oleva õhu probleem on lahendatud, nüüd ei tohiks seda majade sisetorustikes enam olla, kui need muidugi vastavad kõigile nõudmistele. VKG Soojuse spetsialistid on seisukohal, et kui õhk maja torudest ei kao, tasub selle halduril järele mõelda, kas hoone küttesüsteem toimib õigesti.

Hüvitisel on tingimus

VKG Soojuse juhatuse liikme Andres Veske sõnul on ettevõte valmis arutama kõiki soojusvarustuse häireid ja pidama läbirääkimisi sellega seotud kulude hüvitamise üle konkreetsele korteriühistule või korterimanike ühisusele. Tingimuseks on soojussõlme vastavus kõigile kehtivatele nõuetele.

VKG Soojuse Järve linnaosa soojatrasside juht Sergei Drõndin märgib, et soojussõlmede rekonstrueerimisel tuleb valida sooja tarbiva objekti parameetritele vastavad seadmed, samuti need õigesti paigaldada. Selleks on vaja saada soojusvõrkudelt kooskõlastus ja rekonstrueerimise tehnilised tingimused. Ent neid taotlevad vaid üksikud. Ühistud rekonstrueerivad soojussõlmi tihtipeale oma jõududega või kasutavad ebapädevaid firmasid.

Pretensioone pole olnud

Kohtla-Järve korteriühistute juhtide liidu juhatuse liige Jelena Mutonen leiab, et soojatootja otsib selle tingimuse seadmisega väljapääsu, et vältida vastutust klientidele müüdava kehva toote eest.

Mutonen juhib tähelepanu, et enne kütteperioodi algust võtsid VKG Soojuse töötajad majades vastu surveproove ja soojussõlmedele pretensioone ei olnud. Järelikult vastavad need soojatootja esitatavatele nõuetele ja ühistutel on täielik õigus nüüd oma pretensioonid esitada.

Kiri on edasi saadetud

Et soojatootja üritas algul majade küttetorustikesse sattunud õhu tekkepõhjusi maha vaikida, probleem aga süvenes, pöördusid KÜde esindajad kolmapäeval linnapea poole. Viimane soovitas esitada ametlik kiri. Kirjale kirjutasid alla 22 maja ühistu esimehed ja haldurid.

Nad loodavad, et kohalik omavalitsus ei jäta linna soojusvarustuses kujunenud olukorda tähelepanuta. Eile tuli ühele korteriühistu esimehele Kohtla-Järve linnavalitsuselt sõnum, kus anti ühe lausega teada kirja edastamisest VKG Soojusele.

Jelena Mutonen ütleb, et kommentaarid on siin liigsed. Soojatootja väite kohta, et õhu kogunemise põhjus on kõrvaldatud, teatas Mutonen eile, et kella 16 paiku ei olnud õhk torustikest veel kadunud. KÜde juhid tegid Andres Veskele ettepaneku kohtuda. Veske oli nõus ja loodetavasti kohtumine toimub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles