Ida-Viru keskmine palk on 683 eurot

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Virumaa palgatase moodustab riigi keskmisest 79,9 protsenti.
Ida-Virumaa palgatase moodustab riigi keskmisest 79,9 protsenti. Foto: Peeter Lilleväli

Ida-Virumaa keskmine brutopalk oli tänavu kolmandas kvartalis 683 eurot ehk 10 686 krooni.

Eelmise aasta sama ajaga võrreldes on keskmine palk Ida-Virumaal statistikaameti andmetel kasvanud 41 eurot ehk 6,4 protsenti.

Eestis tervikuna oli keskmine palk tänavu kolmandas kvartalis 855 eurot ja aasta jooksul on see kasvanud 5,7 protsenti.

Ida-Virumaa palgatase moodustab riigi keskmisest 79,9 protsenti.

Maakondadest ei küüni riigi keskmise palgatasemeni ükski teine peale Harjumaa, kus keskmine brutopalk oli tõusnud 970 euroni.

Ida-Viru asub maakondade arvestuses keskmike hulgas ehk kümnendal kohal. Temast tagapoole jäävad Raplamaa, Valgamaa, Viljandimaa, Võrumaa ja Jõgevamaa, kus on riigi madalaim keskmine palgatase - 613 eurot. Jõgevamaa on ka ainus maakond, kus keskmine palk on aasta jooksul vähenenud. Nullillähedane oli kasv Viljandi- ja Valgamaal.

Tegevusalade lõikes on Ida-Virumaal tugevalt esindatud valdkondadest palgaedetabeli eesotsas energeetika ja mäetööstus, mis asuvad infotehnoloogia ja finantsvahenduse järel vastavalt kolmandal ja neljandal kohal. Energeetikas oli keskmine brutopalk tänavu kolmandas kvartalis 1208 eurot ja mäetööstuses 1121 eurot.

Rahandusministeeriumi teatel on järgmistes kvartalites oodata palkade kasvamist sarnases tempos ning kasv jätkub valdavalt siseturule suunatud valdkondades.

Ministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna analüütiku Pille Mihkelsoni sõnul kiirenes keskmise palga kasv kolmandas kvartalis võrreldes varasema kolme kuuga ning sarnaselt möödunud kvartalitega oli kiirem kasv siseturule suunatud erasektori tegevusaladel.

Enam suurenesid sissetulekud info ja side, kinnisvara ning muudes teenindavates valdkondades, vastavalt 11,9, 10,2 ja 14,4 protsenti. Info ja side tegevusalal on keskmisest kõrgem palgakasv seotud püsiva nõudlusega kõrgelt kvalifitseeritud spetsialistide järele. Kinnisvara valdkonnas võimaldab töötajate palkasid tõsta ettevõtete käivete jätkuv kasv, selgitas Mihkelson. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles