Narval on N&V töö kohta etteheiteid

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igivana linnamure: kuhu viia koristatud lumi? Arhiivifoto on tehtud Narvas paar aastat tagasi, kuid ka tänavu on juba kostnud etteheiteid, et "ühine" lumi kuhjatakse eramaadele.
Igivana linnamure: kuhu viia koristatud lumi? Arhiivifoto on tehtud Narvas paar aastat tagasi, kuid ka tänavu on juba kostnud etteheiteid, et "ühine" lumi kuhjatakse eramaadele. Foto: Ilja Smirnov

Narva linnavalitsus esitas neljapäeval Nikolai Ossipenkole kui lumekoristusfirma N&V juhile etteheiteid, leides, et firma ei tee oma tööd piisavalt hästi.

Linna lumest koristamise kvaliteeti on ametnikud detsembri esimestel päevadel paar korda kontrollinud ja leidnud puudusi. Näiteks ei koristata mõnes kohas lund õigel ajal, kohati takistavad lumevallid pääsu jalakäijate ülekäiguradadele ja bussipeatustesse.

Nikolai Ossipenkole kuuluv AS N&V koristab Narva tänavaid ja teid aasta ringi. Käesoleval ajal kehtib leping, mis on sõlmitud ajavahemikuks 2011-2014 (kaasa arvatud). 2010. aasta lõpul tunnistati N&V riigihanke võitjaks parima pakkumisega, milleks oli 70,5 miljonit krooni (4,5 miljonit eurot).

Lumised kirjad

"Palume tõhustada lumetõrjet bussipeatustes, nt Siiversti bussipeatus (Weizenbergi tn) on lumine," kirjutab Narva aselinnapea Natalja Šibalova ettevõtjale ning Jõhvi vallavolikogu liikmele Nikolai Ossipenkole saadetud kirjas, "ning jälgida, et bussipeatused oleksid koristatud iga päev kella 7.00. Samuti pöörame Teie tähelepanu ülekäiguradade puhastamisele ning palume jätta jalakäijate jaoks piisavalt ruumi (l,5 m)."

Šibalova väljendas kirjas lootust, et linn ei pea rakendama partneri suhtes lepinguga ette nähtud mõjutusvahendeid.

"Meie hakka kohe mõõkadega vehkima," kommenteeris ta Põhjarannikule eile saadud vastust, millel oli N&V tegevdirektori Vjatšeslav Stankevitši allkiri.

Viimatimainitu väidab muu hulgas, et teede, sealhulgas bussipeatuste ümbruse koristamine toimub hoolsalt ja kooskõlas ajutiste normidega, mille on määrusega kehtestanud majandus- ja kommunikatsiooniminister: kolmanda järgu teed puhastatakse lumest 5 tunni ja teise järgu teed 12 tunni jooksul lumesaju algusest arvates.

"Selle aja jooksul olid Teie nimetatud teed lumest koristatud," teatas Stankevitš. "Peale selle teatame, et kvartalisiseste teede lumekoristustööde tegemist raskendavad nende territooriumil seisvad autod, mis on suurel hulgal pargitud ööseks majade juurde, ning just sellel ajal koristame me lund. Selle pärast ei saa me õigel ajal lumekoristustöid teha. Palume Teie abi isiklike autode parkimise korraldamisel."

Ossipenko on rahulik

Aselinnapea Šibalova teatas, et lumekoristust Narva tänavatel ja teedel hakatakse tähelepanelikult kontrollima ja avastatud puudusi vajaduse korral pildistatakse. Operatiivnõupidamine sel teemal toimub järgmisel nädalal.

Ossipenko ise ütles eile Põhjarannikule antud kommentaaris, et märkuste pärast ta eriti ei muretse, sest see kõik toimub normaalse töö raamides.

"Peame need küsimused praegu läbi töötama," sõnas Ossipenko. "Muidugi on elanikel sellest raske aru saada - nemad ju tahavad, et kõik oleks puhas. Ent fakt on see, et firma peab koristama, aga kogu probleem on eraautodes. Meie ei saa seda teemat politseis üles võtta, kuid palume, et ühisel jõul antaks meile võimalus tööd teha."

Samuti leiab Ossipenko, et Narva linn on tema, õieti tema firma suhtes liiga noriv: "Kes seal midagi mõtleb või norib, pole meie asi. Meie asi on teha nii, et linnas oleks puhtam ja parem."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles