Borovkov hakkab Serbias kaevandust rajama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Muidugi on põnev töötada nii tõsises ettevõttes ja alustada kaevandamist tühjalt kohalt," selgitas Aleksandr Borovkov oma otsust.
"Muidugi on põnev töötada nii tõsises ettevõttes ja alustada kaevandamist tühjalt kohalt," selgitas Aleksandr Borovkov oma otsust. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järvel uue Ojamaa põlevkivikaevanduse rajanud Aleksandr Borovkov võtab järgmise ette Serbias.

Aleksandr Borovkov, kelle juhtmisel rajati Ojamaa kaevandus praktiliselt nullist, alustab järgmisel nädalal ettevalmistustööd põlevkivikaevanduse rajamiseks Serbias, kus pole varem seda maavara kaevandatud.

"Mulle rääkis augu pähe Venemaa ettevõte Gazprom Neft, kes ostis 2009. aastal Serbia riigilt nafta- ja gaasiettevõtte," rääkis Borovkov. "Nüüd kavatsevad nad Serbia valitsuse palvel rajada esimese põlevkivikaevanduse."

Aasta jooksul peab Borovkov panema kokku meeskonna ja tööga peale hakkama. "Muidugi on see väga põnev - töötada nii tõsises ettevõttes ja alustada kaevandamist tühjalt kohalt," selgitas Borovkov oma otsust. "Serbias on võimsad põlevkivilademed ja need on sügavamal kui Eestis. Seda põnevam on ka kaevanduse rajamine."

Kaevandus hakkab andma 6 miljonit tonni põlevkivi aastas. Võrdluseks: Ojamaa toodab aastas 3,2 ja Estonia 5 miljonit tonni.

Aleksandr Borovkov lõpetas 1978. aastal Leningradi mäeinstituudi, on 30 aastat töötanud Eesti Põlevkivis, neist 18 aastat juhtinud eri kaevandusi ja Eesti Põlevkivi maa-aluseid töid. Oktoobris 2008 sai temast peainsener ja seejärel VKG Kaevandused OÜ juhatuse liige.

"Aleksandr Borovkov on ära teinud suure töö ja tänu temale saame Ojamaa kaevanduse jaanuaris avada. Hoolimata tema karjääri jätkumisest teises riigis loodame, et ta saab aega tulla meie kaevanduse avamisele," ütles VKG Kaevanduste OÜ emaettevõtte Viru Keemia Grupi avalike suhete juht Julia Piilmann.

Piilmanni sõnul juhivad edaspidi Ojamaa kaevandust VKG Kaevandused OÜ juhatuse liige Margus Kottise ja kaevanduse tehnikadirektor Margus Loko, kes tuli siia eelmise aasta detsembris Eesti Energia Kaevandustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles