Kiviõli hakkab ehitama staadioni

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat tagasi peeti Kiviõli jalgpalli 75. sünnipäeva olemasoleval staadionil. Järgmine juubeliüritus võib toimuda juba uuel, moodsa kattega staadionil.
Kaks aastat tagasi peeti Kiviõli jalgpalli 75. sünnipäeva olemasoleval staadionil. Järgmine juubeliüritus võib toimuda juba uuel, moodsa kattega staadionil. Foto: Matti Kämärä

Kiviõli volikogu alustas eile detailplaneeringu algatamisega eeltöid jalgpalliväljaku ehitamiseks ning juhul, kui rahastamisküsimused saavad kiiresti lahendatud, hakatakse seda ehitama juba tänavu. 

Kiviõli volikogu algatas eile detailplaneeringu Kiviõli vene gümnaasiumi ja elumajade vahelisele tühermaale, kus tulevikus peaks olema kunstmurukattega jalgpalliväljak koos jooksuradade ja hüppekastidega, et luua võimalused tegelda peale jalgpalli ka kergejõustikuga.

Arvestavad kõikide vajadusi

Milline saab olema Kiviõli uus jalgpallistaadion, mis peaks parandama oluliselt harjutamisvõimalusi, saab selgeks siis, kui detailplaneering tehtud. "Oleme vaadanud praegu mitmesuguseid variante. Seda mitte niivõrd jalgpallistaadioni enda kui just kergejõustikuvõimaluste liitmise seisukohast ning peame otsustama, kas staadion saab endale peale hüppekastide veel 400meetrise tartaankattega jooksuraja või lepime lühemate, 100meetriste lõikudega," ütles Kiviõli linnapea Dmitri Dmitrijev.

Jooksuradade pikkusest olenevalt selgub ka staadioni ehitamise lõplik maksumus. Seni on räägitud ligikaudu 400 000 euro suurusest investeeringust. Kui suur saab olema lõplik summa, ei oska linnavalitsus veel öelda.

"Kindlasti peame arvestama sellega, millised on meie koolide vajadused, aga ka vaatama oma rahakoti paksust," ütles Dmitrijev, kelle sõnul kaasatakse staadioni planeerimisse mõlema kooli esindajad, sest staadioni hakkavad kasutama peale kohaliku jalgpalliklubi Irbis, kelle esindusmeeskond lööb kaasa Eesti meistrivõistluste esiliigas, ka koolilapsed.

Praegu on võimalused linnas kergejõustikuga tegelemiseks kasinad. Vene kooli juures olevad jooksu- ja hüppeväljakud on amortiseerunud. "Kindlasti ei loo me võimalusi tipptasemel kergejõustikuga tegelemiseks, kuid koolitundide ja treeningute jaoks elementaarsed võimalused peaksid olema," ütles Dmitrijev, kes loodab, et lisaks jalgpallile, mis on oma populaarsust juba tõestanud, hakatakse senisest rohkem tegelema kergejõustikuga, mis laob füüsilise aluse ka teiste spordialade jaoks.

Suusõnaline kokkulepe olemas

Praeguseks on staadioni ehitamise eeltöödest tehtud pinnaseuuring planeeritud alal. Kõne all oli ka staadioni ehitamine Soo tänava ääres asuvale vana staadioni kohale, kuid seal napib ehituse jaoks ruumi.

"Ettevalmistustööd staadioni ehituseks ei võta väga kaua aega," leidis Dmitrijev, et ehitamist võiks alustada veel sellel aastal. Seda muidugi juhul, kui leitakse kõik vajalikud vahendid selle rahastamiseks. Suurem osa uue staadioni ehitamise rahast loodetakse saada sponsorlusena Kiviõli Keemiatööstuselt või sellega seotud ettevõtetelt. "Mõlemapoolne huvi staadioni vastu on olemas, suusõnaline lubadus sponsorluseks samuti," selgitas Dmitrijev.

Milline saab olema linna rahaline panus ning kuidas leitakse sellele kate, ei osanud Dmitrijev praegu öelda, kuna lõplik ehitusmaksumus pole veel selge.

Küll kinnitas ta, et kuna staadioni ehitamisest ning vajadusest selle järele on räägitud mitu aastat, oleks nüüd aeg ka reaalseid tegevusi alustada, seda enam, et huvi on olemas nii linnal, linna esindusklubi toetaval ettevõttel kui ka jalgpalliliidul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles