Pealinna meisterkokk vallutab Ida-Viru kohvikuäri

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BBQ Catering arendab kohvikukultuuri Jõhvis, Toilas ja Narvas; pildil on TÜ Narva kolledži kohvik Muna. Kiviõli seiklusturismi keskuses peab firma kiirsöögikohta.
BBQ Catering arendab kohvikukultuuri Jõhvis, Toilas ja Narvas; pildil on TÜ Narva kolledži kohvik Muna. Kiviõli seiklusturismi keskuses peab firma kiirsöögikohta. Foto: Ilja Smirnov

Riho Leppik, kes tegi Ida-Virus käe valgeks Saka mõisarestorani peakokana ja juhatas vägesid Jõhvi kontserdimajas toimunud presidendi vastuvõtul, peab siinkandis juba kolme söögikohta. Viimane vallutus on suvel avatav pargikohvik Toilas.

BBQ Catering, mille üks omanikke on Riho Leppik, toitlustab alates 2010. aastast Jõhvi kontserdimaja töötajaid ja külalisi. Viimastel kuudel on pealinna firma võtnud üle TÜ Narva kolledži kohviku Muna opereerimise ja avanud Kiviõli seiklusturismi keskuses Hill Cafe. Hiljuti tunnistati BBQ Catering Toila Oru pargi kohviku rendikonkursi võitjaks.

Leppik ütles, et üht-teist on Ida-Virumaal veel plaanis, aga sellest rääkimiseks pole aeg küps.

"Meil läheb siin nii hästi, et raha pritsib sisse uksest ja aknast. Pidime seda kusagile matma," naeris Leppik Ida-Virumaa vallutusretke kommenteerides. "Ettevõtlus on üks suur mäng ja see on lahe mäng. Kui pole kõvasti vastu pükse saanud, tekib hasart. Kuidagi on neid väljakutseid meile Ida-Virumaal ette tulnud ja oleme mänguga kaasa läinud."

Ühega ei ela ära

Leppiku sõnul pole võimalik ühe toitlustuskoha pidamisega Eesti oludes veepinnale jääda, kui just ei loo iseendale töökohta ega ole seitse päeva nädalas rakkes või ei tegele suuremahulise rahapesuga.

Leppik märkis, et Jõhvi kontserdimaja kohvik Mozart ja TÜ Narva kolledži kohvik Muna on nii klientide kui pakutava poolest võrdlemisi sarnased, samas kui Hill Cafe on hoopis teist masti söögikoht, kus keskendutakse kiirtoidu pakkumisele.

"Seal tullakse mäest alla otse bistroosse ja minnakse pärast kehakinnitust uuesti mäele tagasi. Seal ei saa toolid riidest kattega olla, muidu oleksid need kogu aeg märjad," selgitas ta.

Vana aja hõnguline

Toila Oru pargi väravahoonesse rajatav kohvik tuleb firma teistest Ida-Viru ettevõtmistest sootuks erinev. "Kujuteldav kohvik on sõna otseses mõttes kohvik: natuke vana aja hõnguline, hubane, mitte liiga modernne, kus kõik särab ja läigib. Paar lauda mahub majja, aga tuleb ka väliterrass koos gaasisoojendi ja valgustusega, et oleks mõnusam istuda."

Menüüs pannakse rõhku kohvi kvaliteedile. "Koogid, saiakesed, võib-olla mõned pokaalsalatid. Praadi seal oodata ei ole," kirjeldas Leppik tulevast menüüd. Kindlasti on pargikohvik avatud suvel. Kas selle lahtiolek on õigustatud ka väljaspool suvehooaega, selgub töö käigus, ütles ta.

56ruutmeetrine Mere pst 11 asuv hoone, kus kunagi tegutses müügikiosk, on rohkem kui kümme aastat tühjana seisnud, mistõttu nõuab rendilevõtjalt investeeringuid, näiteks tuleb ära vahetada katus.

"Eesmärk on avada kohvik 1. juunist, aga ma ei tea ühtegi remondi- ja ehitusprojekti, mis oleks saanud varem või õigel ajal valmis," märkis Leppik.

Toila vallavalitsus soovis leida rentnikku Oru pargi väravahoonele, et seal pakutaks kehakinnitust nii pargis jalutajatele kui ka kevadel valmiva terviseraja kasutajatele.

Valla arendusnõunik Mehis Luus ütles, et rendileping sõlmitakse kuni kümneks aastaks ja tehtud investeeringud arvutatakse rendisummast maha. "Huvilisi oli kuus, ametlikke pakkumisi laekus kolm. Eelistasime kogemustega tegijat, kellel on ressurssi hoone renoveerida ja kohvikuteenust pakkuda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles