Raudtee-ettevõte soovib Jõhvi jaamahoone lammutada

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee-ettevõte Jõhvi jaamahoonet ei vaja ning on valmis selle lammutama.
Raudtee-ettevõte Jõhvi jaamahoonet ei vaja ning on valmis selle lammutama. Foto: Peeter Lilleväli

Eesti Raudtee on valmis neile kuuluva jaamahoone Jõhvis lammutama, kuid kehtiv planeering seda ei luba.

Eesti Raudtee, kes hakkab lähiajal ehitama Jõhvi uut ja tänapäevast rongiooteplatvormi, tahab neile kuuluva ja praegu tühjalt seisva jaamahoone lammutada, kuid kehtiv planeering ei luba miljööväärtuslikku maja lammutada. Jõhvi on küll alustanud planeeringu muudatust, kuid enne tuleks jõuda selgele seisukohale, kas lubada jaamahoone lammutada või mitte.

Jõhvi vallavanema Tauno Võhmari sõnul on selge, et raudtee-ettevõte jaamahoonet ei vaja. Jõhvi pole sõlmpunkt, kus rongid pikalt peatuksid või peaks rongi vahetama. Rong jõuab kindlal kellaajal jaama, inimesed lähevad rongi peale või tulevad maha ning hoone kui sellise järele vajadust ei ole. Küll aga on nii linnaelanike kui ka koalitsiooni liikmete seas kahtpidi arvamusi: ühed pooldavad amortiseerunud hoone lammutamist, teised stalinistliku perioodi arhitektuuriväärtusega maja säilitamist.

"Enne kui otsuse vastu võtame, tuleks algatada diskussioon ja jõuda konsensuseni, kumba varianti eelistada. Samas pole vallal ettekujutust, mida selle majaga sälitamise puhul peale hakata," ütles vallavanem, kelle sõnul on paar eraisikut jaamahoone vastu huvi tundnud, kuid mitte viimasel ajal. Üks võimalus on hoone konserveerida ning oodata paremaid aegu, kuid sellisel juhul see Võhmari hinnangul silmale kena vaadata ei ole.

Eesti Raudtee hakkab peagi ehitama uut ooteplatvormi, mis jääb rongide senisesse peatumispaika. Jaamahoone uue platvormi ehitustöid ei sega. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles