Nitrofert plaanib kulutada remondile 11 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skeptikud ei uskunud, et tehas võib pärast nii kaua kestnud seisakut taas tegutsema hakata, ent nende arvamuse kiuste töötab ettevõte stabiilselt.
Skeptikud ei uskunud, et tehas võib pärast nii kaua kestnud seisakut taas tegutsema hakata, ent nende arvamuse kiuste töötab ettevõte stabiilselt. Foto: Matti Kämärä

Kohtla-Järve mineraalväetiste tehas kavandab augustis plaanilist seisakut, et viia läbi mitmesuguseid remondi- ja rekonstrueerimistöid ning rakendada keskkonnakaitsemeetmeid.

ASi Nitrofert peadirektori Aleksei Nikolajevi sõnul tehakse seisakuajal kõiki töid selleks, et parandada seadmete ja kommunikatsioonide töökindlust ning vähendada koormust keskkonnale. Selleks on plaanis kulutada 11 miljonit eurot.

On möödunud kolm kuud tehase taaskäivitamisest 2009. aasta veebruaris alanud seisaku järel, mille tingisid toodangu turuhinna langus ja omahinna tõus. Skeptikute küll ei uskunud ei uskunud, et tehas pärast nii kaua kestnud seisakut taas tegutsema hakkab, ent nende arvamuse kiuste töötab ettevõte stabiilselt, kuigi teenuste hinnatõusu tõttu on olukord keeruline.

"Meie toodangu hinnad on võrreldes 2012. aasta septembriga, mil võeti vastu otsus tehas remontida ja taaskäivitada, langenud keskmiselt 20 protsenti," räägib Aleksei Nikolajev. "Võrreldes 2009. aastaga on tõusnud teenuste hinnad, näiteks elektri hind kaks korda. Märtsi eest maksime ainuüksi elektri eest umbes 2 miljonit eurot. 20-70 protsenti on kallinenud ka teised teenused. Jääb mulje, et enamik ettevõtteid püüab üksteist teenuste hinnatõusuga üle trumbata. Seetõttu pole praegu mõeldav kasumit teenida."

Praegu töötab tehases 462 inimest, neist 99 võeti uuesti tööle. Nikolajevi sõnul saaks ettevõte praegu tööle võtta veel umbes 20 inimest, kuid neil peaks kindlasti olema tehase peamisele tegevusalale vastav haridus, et nad suudaksid omandada aparaaditöölise elukutse ning juhtida iseseisvalt tehnoloogilist protsessi.

Augustikuise seisaku ajal kaasatakse remonditöödele kõik tehase üksused (elektrikud, lukksepad, kontrolli-, mõõte- ja automaatikaseadmete teenindajad), osa tehnoloogiaspetsialiste läheb korralisele puhusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles