Äsja müüdud Jõhvi südalinna majja võivad tulla kohvik ja talupood

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks juba majas tegutsevatele rentnikele võivad Tartu mnt 2 hoone esimesel korrusel koha leida talupood ja kohvik.
Lisaks juba majas tegutsevatele rentnikele võivad Tartu mnt 2 hoone esimesel korrusel koha leida talupood ja kohvik. Foto: Peeter Lilleväli

OÜ Manuflex Ehitus, kellest sai sel nädalal Tartu mnt 2 asuva hoone omanik, soovib promenaadi valmimisega samal ajal avada majas Prantsuse stiilis kohviku ja talupoe.

Valmiva Jõhvi promenaadi ääres asuva linna vanima maja uued omanikud tahavad veel tänavu võtta kasutusele kõik esimese korruse pinnad. Praegu on nendest katmata vaid kaks, millest üks sobiks talupoeks ning teine kohvikuks.

Otsivad oma toodetele turgu

Manuflex Ehitus plaanib sel nädalal soetatud Tartu maantee hoones avada moodsa ja hubase Prantsuse stiilis kohviku, mis oleks lahti ka õhtul, Praegused Jõhvi kohvikud on pigem päevased söögikohad, hilisemal ajal saab aega veeta vaid restoranides ja pubides.

"Lisaks sellele, et oleme ise mõelnud kohviku avamisest, on selleks soovi avaldanud veel kaks ettevõtet," tunnistas Mihkel Olt. Seega on võimalik, et planeeritud kohvikupind antakse rendile hoopis mõnele teisele firmale. Üks asjasthuvitatutest toimetab Virumaal, teisel on samuti siin üks väiksem ettevõtmine, aga mitte Jõhvis.

Peale kohviku mahuks hoone esimesele korrusele veel talupood. Selle avamise mõtet Jõhvis kaalusid OÜ Manuflex Ehituse omanikeringi kuuluvad Kiviõli piirkonna ühed suuremad põllumajandustootjad juba enne seda, kui tuli otsus Tartu maanteel asuva maja ostmiseks. "Oleme otsinud oma toodetele lisaturgu," tunnistab Olt, kelle sõnul turustatakse nende lihaveiseid Türgis ja Saksamaal või lähevad need kombinaati, kohalikel inimestel aga polegi võimalust kohapeal toodetud liha osta.

Sama lugu on ka piimaga, millele võiks anda kohapeal lisaväärtust, juhul kui turul selle järele nõudlust on. Lisaks kasvatab Erra Agro juurvilja ning poes saaksid oma toodangut müüa ka teised piirkonna väiketootjad. Lisaks talutoodetele võiks seal olla saadaval mahekaup. "Kindlasti pole tegemist turuletiga, vaid korraliku poega, kust inimene saab värsket ja kvaliteetset kaupa," lubas Olt.

Poe avamiseks on OÜ Erra Agro, mida Olt juhib, teinud MTÜ Kirderanniku Koostöökogu kaudu toetustaotluse Leader-programmi, et muretseda kauplusele vajalik sisustus. Otsus selle kohta tuleb juuni alguses.

Ehkki esialgu oli plaan avada talupood juba augustikuus, peab Olt reaalseks, et nii kohvik kui pood avavad uksed promenaadi valmimise ajaks.

Fassaad saab korda järgmisel aastal

Kui ettevõte soovib selle aasta lõpuks eelkõige kasutusele võtta hoone esimese korruse, siis teisele korrusele võimalike rentnike otsimist alustatakse samuti kohe. Rendipindade korrastamisega ei alustata aga enne, kui potentsiaalsed rentnikud on leitud ning nende vajadused teada.

Teise korruse pinnad on Oldi sõnul väga erinevas seisukorras. On ruume, mis vajavad ainult sanitaarremonti, ent ka selliseid, kus tuleb lekkiva katuse tõttu kannatada saanud põrandad välja vahetada.

Lekkivad kohad paigatakse kohe ära, uue katuse ja värske fassaadi saab maja järgmisel aastal. Sellele tööle nõudis vallavalitsus, kes hoone Manuflex Ehitusele müüs, ka panga garantiid.

Oldi sõnul alustavad nad tänavu fassaadi korrastamise eeltöid, pärisehitus algab järgmisel suvel. "Fassaadi korrastamine on oluline ka hoone maine seisukohalt ning kasuks rentnikele. Koos promenaadi ja korraliku väljanägemisega on hoonel kindlasti potentsiaali," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles