Jõhvis läks remonti ka Tartu maantee

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks teistele ehitusobjektidele algasid eile Jõhvis remonditööd ka Tartu maanteel.
Lisaks teistele ehitusobjektidele algasid eile Jõhvis remonditööd ka Tartu maanteel. Foto: Peeter Lilleväli

Alates eilsest algas peale käimasolevate suurte tee-ehitusprojektide töö ka Tartu maanteel ning seal suunavad liiklust reguleerijad.

Tartu maanteel ja Tartu põigus linna piirist kuni raudteeni freesitakse ära vana asfalt, paigaldatakse spetsiaalne võrk nihkepingete neutraliseerimiseks ning ehitatakse kahekihiline uus kate. Tegemist on tee taastusremondiga, mille tähtaeg on 15. juuli. "Kindlasti lisab see ehitus autoga liiklejatele veelgi ebamugavusi, aga see töö tuleb ära teha. Kogemustest lähtudes ja selle teelõigu suurt koormust arvestades usun, et viie aasta pärast tuleb sellel lõigul ette võtta pindamine, kuid muidu peaks lähemad 7-8 aastat selle tänavaga muretud olema," ütles Jõhvi abivallavanem Eduard Rae.

Liiklust remondi ajal ümber ei suunata ning hoolega tuleb jälgida reguleerijaid ja liiklusmärke. "Praeguste plaanide järgi võib-olla ainult vahetu asfalteerimise ajal suuname liikluse ümber, aga seda teha siiski ei tahaks. Tartu põigu puhul pole aga sulgemine üldse mõeldav," rääkis Rae.

Eile kinnitas vallavalitsus ka järgmise tee remondi hanke võitja, kelleks on AS N&V. Leping on veel sõlmimata, aga kui proteste hanke võitja otsuse peale ei tule, siis alustatakse remonti Kaare tänaval peagi. "Tegemist on lühikese paarisajameetrise lõiguga raudteeületuskohast kuni viadukti ehitusobjekti piirini. Nii on loogiliselt Tartu poolt tulles teelõik kuni liiklussõlmeni korras, mitte ei jää vahele remontimata lühike jupp," selgitas Rae. Sellel teelõigul peaks ehitus lõppema 1. augustiks.

Mõlemat projekti finantseeritakse riigieelarverahast, mille valitsus eraldas mitmele omavalitsusele tänavate remondiks, mida läbib transiitliiklus. (PR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles