Konkurss toimus konkurentsita

Irina Kiviselg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niina Aleksejeva.
Niina Aleksejeva. Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järve kunstide kooli ja koolinoorte loomemaja direktori ametikoha konkurss toimus nii vaikselt, et sellest polnud peaaegu keegi kuulnudki, vahest seetõttu soovis sellest osa võtta ka nii vähe inimesi.

Massiteabevahendites vilksatas info selle kohta, et Kohtla-Järve linnavalitsus kinnitas konkursikomisjoni ettepanekul koolinoorte loomemaja direktoriks Anna Rentiku ning Kohtla-Järve kunstide kooli direktoriks Anne Mihklepi, kes enne seda olid mitu aastat nimetatud õppeasutuste direktori kohuseid täitnud. Aselinnapea Niina Aleksejeva, kes ise juhtiski konkursikomisjoni, ütles, et  konkursi tingimused eelmainitud ametikohtade täitmiseks avaldati jaanuaris linnavalitsuse kodulehel. "Konkursikomisjonil ei tekkinud sobiva kandidaadi valimisel raskusi, kuna kummalegi kohale pretendeeris vaid üks inimene," rõhutas ta. "Tähtaegadest peeti kinni ja kõik nõutavad tingimused täideti." Küsimusele, miks info konkursi korraldamise kohta avaldati vaid ühes kohas - linnavalitsuse kodulehel, millel ei ole just kõige suurem lugejaskond -, vastas Niina Aleksejeva, et see on tööandja õigus ja otsus. "Me ei ole kuidagi seadust rikkunud ning see, et potentsiaalsed kandidaadid ei pruukinud kuulutustest teada või neid märgata, on vaid teie oletused," arvab ta. "Konkursi võitjad vastavad kõigile kvalifikatsiooninõuetele, mis on konkursi tingimustes ära toodud, ning huvikoolide direktori kohusetäitjatena töötatud aastate jooksul tõestanud oma võimekust juhtida töökollektiivi. Seetõttu ei olnud meie eesmärk leida tingimata uusi inimesi. Otsuse teinud komisjoni kuulusid ka hoolekogude esindajad, otsuse võttis vastu ja kinnitas linnavalitsus." Koolinoorte loomemaja direktori riigikeele valdamise taseme kohta, mis tekitas poleemikat läinud sügisel, kui tantsuansambel Vallatud loomemajast lahkus, ütles Niina Aleksejeva: "Anna Rentik vastab kõigile huvikooli juhtidele esitatavatele kvalifikatsiooninõuetele ning tööandjal ei ole talle pretensioone."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles