Rakvere tänava remont läheb lahti juuni alguses

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere tänava ehitustööd lähevad lahti juuni alguses ning kestavad augusti keskpaigani.
Rakvere tänava ehitustööd lähevad lahti juuni alguses ning kestavad augusti keskpaigani. Foto: Peeter Lilleväli

Jõhvis Rakvere tänaval tehtavad remonditööd liikluskorraldusse suuri muudatusi ei too - juuni algusest kuni poole augustini tuleb läbi ajada senisest poole kitsamate oludega. 

Jõhvi vallavalitsus kinnitas sellel nädalal Rakvere tänava remontimiseks välja kuulutatud e-hanke võitjaks kaheksa pakkuja hulgas ASi Tref. Juhul kui keegi hankeotsust ei vaidlusta, alustatakse töid juuni alguses ning linna peatänav saab valmis augusti keskpaigaks.

Üks suund kinni

Jõhvi vald sai Rakvere tänava remondiks riigilt toetust 576 900 eurot.

Projekti järgi tehakse korda see osa tänavast, mis jääb Lennuki ja Sompa tänava vahele. Korda tehakse mõlemad sõidusuunad, lisaks veel linna sissesõidu poolt vaadates paremale jääv kõnnitee.

Täpse kava, milline saab olema liikluskorraldus remondi perioodil, teeb ehitaja. Jõhvi abivallavanema Eduard Rae sõnul liikluskorraldust peatänaval oluliselt ei muudeta - kuna freesimist tehakse teekatte silendamiseks, mitte kogu tee ulatuses, ei tohiks freesimine liiga palju aega võtta ning sellel ajal on liiklus suunatud kas ühele või teisele poole lühikeseks ajaks.

Suuremate lisatööde, aga ka teekatte paigaldamise perioodil on suletud üks sõidusuundadest ning liiklusolud muutuvad vaid veidi kitsamaks, ümbersõite tegema ei pea.

Ootavad toetusotsust

Kas ja milliseid tee-ehitustöid sel aastal veel tehakse, saab selgeks pärast seda, kui on teada, kas riigilt saadakse toetust Veski tänava kergliiklustee ehitamiseks. Meetmes, kuhu Jõhvi taotluse toetuse saamiseks esitas, olid summad napid, kuid tahtjaid palju. Rahajagamisotsus tehakse mai keskpaigaks.

Jõhvi on saanud toetust ka terviseraja ehitamiseks parki, kuid kas ja millal seda tegema hakatakse, sõltub ühelt poolt Veski tänava ehitamise otsusest. Positiivse otsuse korral suunatakse eelarvevahendid just Veski tänava kergliiklustee väljaehitamiseks. Juhul kui toetust ei saada, jääb Veski tänav oma liiklusohtlikkuse tõttu siiski prioriteediks number üks ning valla vahenditest suudetakse likvideerida kõige probleemsemad lõigud.

"See ei tähenda muidugi, et terviserada ei peaks sel aastal valmis saama - võib-olla leiame selleks võimaluse lisaeelarves," ütles Rae. Tema sõnul on nad saanud terviseraja ehitamiseks ka toetust, kuid see katab kuludest vaid veerandi ning vallal tuleb endale selgeks teha, kas nad leiavad vajalikud vahendid selle ehitamiseks ja toetuse kasutamiseks või tuleb sellest loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles