Peaminister ja veel 638 heas mõttes hullu Aidu kannatuste rajal FOTOGALERII

Gerli Romanovitš
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas tunnistas pärast võistlust, et ujumine, eriti otse rattalt tulnuna jahedas vees ja jooksujalatsites, pole tema tugevaim külg. Riigikogulane Kalle Palling ulatas vajaduse korral abikäe.
Peaminister Taavi Rõivas tunnistas pärast võistlust, et ujumine, eriti otse rattalt tulnuna jahedas vees ja jooksujalatsites, pole tema tugevaim külg. Riigikogulane Kalle Palling ulatas vajaduse korral abikäe. Foto: Matti Kämärä

[nggallery id=53]

Laupäeval endises Aidu põlevkivikarjääris toimunud seiklusvõistlus Xdream tähendas raskemale rajale läinud osalejatele kuut tundi ja kuutkümmet kilomeetrit liikumist maa peal ja maa all, vees ja kuival maal.  

"Kui sageli sa ikka kuus tundi järjest ronid ja turnid," tunnistas raskeima raskusastmega raja läbinud Tiit Pekk, et tegemist oli suure pingutusega ilmselt kõikidele osalejatele. Paljude asjade mõnusa kokkulangemise tulemusena tuli neile selle pingutuse eest väärikaim tasu − meeskond koosseisus Tiit Pekk, Erik Aibast ja Lauri Malsroos tuli raskeimal rajal esimeseks.

Seitse ujumist oli piir

"Jooksuetapid pole just minu lemmikud," tunnistas Pekk, et kui pärast jooksu kanuud õlgadele upitati, siis kiskusid kõik kohad krampi.

Ujuda tuli seitse korda  ning veel mõned korrad niisama vees käia − ega rohkem poleks küll vette kippunud. Need, kes käisid kanuuetapi viimaseid punkte võtmas, said paar korda rohkem vees käia. Vette sai nii Aidu kanalites, kraavides kui Purtse jões. Vesi mängis etapil üldse olulist rolli − kanuuga sõideti kümmekond kilomeetrit.

"Hambad plagisesid hoolimata sellest, et tihti tuli kanuud tassida ja see peaks ju sooja andma," tunnistab Pekk, et maikuine vesi pole suplemiseks kõige mõnusam. Samas peab tõdema, et ilmaga vedas − oleks võistlus neli päeva varem olnud, oleks pidanud külmast veest tulema õhku, mis on vaid kuus kraadi.

Ehkki juba sellise võistluse läbimine on tunnustamist väärt ja eneseületus, pole see Peki võistkonnale eesmärk. Nike/SIS GO kolmik läheb välja võimalikult heale tulemusele. Tõsi, numbritega seda eesmärki maha ei panda. Küll aga annab iga mees igal võistlusel endast maksimumi ja nii suurepärane tulemus tulebki. Sellel aastal oodatakse ka üldarvestuses ehk nelja etapi kokkuvõttes head tulemust, sest kui eelmisel aastal oli igal võistlusel üks põhimees puudu ja tuli ajutise kaaslasega asendada, siis sellel aastal klapib kõik ja kolmik on iga kord võistlustules.

Kiitusega ei ole kitsi 

Reformierakonna võistkonna Lauri Luige asendusliige peaminister Taavi Rõivas tegi see-eest väga korraliku võistluse ning meeskonnakaaslase Meelis Mälbergi kinnitusel oli ta üksikaladel nii temast kui teisest riigikogu liikmest Kalle Pallingust paremgi. Kokkuvõttes lõpetas peaministri võistkond keskmise raskusastmega rajal 133 võistkonna konkurentsis 14. kohaga.

"Superrada," kiitis Rõivas pärast võistluse lõppu Aidut  ning ütles, et see on põnevaim rada, mida temal läbida on tulnud. Samas füüsiliselt kõige raskem. Rõivasele oli suurimaks katsumuseks ujumine. "Otse ratta seljast tossud jalas külma vette tulla pole just kõige mõnusam. Esimeses kohas tõmbas jalg krampi," ütles ta.

Kui A-rajal Ida-Virumaa võistkondi ei olnud, siis kolmest B-rajal olnud kohalikust esindusest tegi väga hea võistluse võistkond Adrekad (Imre Poom, Kristina Suoakas, Enn Kukk), kes üldjärjestuses oli 19. ja segavõistkondadest koguni neljas.

Hoolimata sellest, et rada, mida läbiti joostes, rattaga sõites või kanuuga, oli raske ning algsest prognoosist oldi vähemalt tund aega kauem rajal, oli tagasiside korraldaja Sten-Eric Uibo sõnul ainult positiivne.

Kui kaks aastat tagasi seikles Xdream Kiviõlis, eelmisel aastal Iisakus ja sellel aastal Aidus, siis järgmiseks sihiks võiks Uibo sõnul Ida-Virumaal olla Narva.

Kolmel rajal osales Aidu etapil kokku 213 kolmeliikmelist võistkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles