Medaliomanike lõpuspurt − Mäetaguse mõisast Kadrioru lossi

Sirle Sommer-Kalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva-Jõesuu keskkooli kuldsed lõpetajad Anastassia Glavatskaja ja Katrina Korban rõõmustasid, et omavalitsusliidu ja maavalitsuse vastuvõtt toimus Mäetaguse mõisas, kuhu nad polnud varem sattunud.
Narva-Jõesuu keskkooli kuldsed lõpetajad Anastassia Glavatskaja ja Katrina Korban rõõmustasid, et omavalitsusliidu ja maavalitsuse vastuvõtt toimus Mäetaguse mõisas, kuhu nad polnud varem sattunud. Foto: Peeter Lilleväli

Ehkki riigieksamid on selja taga, pole kõige tublimatel koolilõpetajatel hingetõmbeks mahti: kohaliku omavalitsuse vastuvõtule järgnes maakondlik ja seejärel tahab kätt suruda president.

Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetaja Heigo Pikkor tunnistas, et üks vastuvõtt ajab teist taga, aga tunnustuse vastu pole kellelgi midagi.

Kohtla-Järve noormees asub sügisest õppima Tallinna tehnikaülikoolis elektrotehnika eriala − sissepääsupileti on ta kõrgete riigieksamipunktidega juba lunastanud.

Pikkor arvas, et erialavalikut on mõjutanud tema Ida-Virumaa taust.

"Minu õde lõpetab sel aastal tehnikaülikooli soojustehnika instituudi, aga õe valik mind ei mõjutanud − mul oli enne see plaan. Ei saa ainult valida selle järgi, mis huvi pakub. Peab ikka mõtlema tuleviku peale ka ja insenere on alati vaja," rääkis Pikkor, kellele reaalteadused on õnneks meeltmööda.

Pikkor lisas, et usutavasti tuleb ta pärast õpinguid Ida-Virumaale tagasi. "Usun, et Narva elektrijaamad on üks paljudest võimalustest, kus tulevikus töötada."

Tehnikaülikoolil on lööki

Narva-Jõesuu keskkooli kuldmedaliomanikud Katrina Korban ja Anastassia Glavatskaja seavad samuti sammud Tallinna tehnikaülikooli, mis on ka nende klassikaaslaste seas valik number üks.

Mõlemad neiud eelistavad ärinduse eriala. "Minul on teine valik õigusteadus. Tahaks õppida midagi sellist, millega on peale hakata eri elualadel. Samas on minu soovid kogu aeg vaheldunud, vahepeal mõtlesin reklaami peale. Võib-olla mõtlen veel kord ringi − nädal on ju aega," muigas Korban.

Neiud arvasid, et kui nad saavad ülikooliõpingute ajal mujal ringi vaadata, võib Narva-Jõesuu mõjuda tagasikutsuvalt. "Linn on ilus ja areneb," kinnitasid nad.

Korban ja Glavatskaja on eelviimasest lennust, kes saavad kuurortlinnas gümnaasiumihariduse. "Kahju, et gümnaasiumiaste Narva-Jõesuus kaob. Mõtlesin isegi minna mõnda Narva gümnaasiumi, sest kuuldavasti on seal tase tugevam, aga ei teinud seda otsust. Väikeses klassis saab igaüks õpetaja tähelepanu ja kõigil on võimalik kool lõpetada," arvas Katrina.

Maavanema juurde kohvile

Narva-Jõesuu keskkooli 16 lõpetaja seas on tänavu lausa kolm kuldmedali väärilist. Kokku saavad Ida-Virumaa koolilõpetajad 53 kuld- ja 26 hõbemedalit. Medalisaajad olid eile kutsutud Ida-Viru omavalitsusliidu ja maavalitsuse traditsioonilisele vastuvõtule, mis peeti Mäetaguse mõisas.

Ida-Viru maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Kaarin Veinbergs ütles, et varasematel aastatel on ette tulnud ka suuremat medalisaaki − üle saja kuld- ja hõbedakarva medali. "Aga õpilasi on vähemaks jäänud ja see ei pisenda praeguste lõpetajate saavutusi."

26. juunil on paremad koolilõpetajad oodatud vabariigi presidendi Toomas Hendrik Ilvese vastuvõtule. Veinbergs rõõmustas, et president on esimest korda kutsunud Kadrioru lossi kõik kuldmedaliga lõpetajad. Varem on igale maakonnale antud ette kindel arv ja tublidest tublimate väljasõelumine on olnud paras peavalu.

1. juulil on õpihimulised noored oodatud Ida-Viru maavanema juurde kohvile, et rääkida tulevikuplaanidest ja maakonna arengutest. "Andres Noormägi pidi tegema raske valiku ja läks Narva, kus tänatakse piirilinna paremaid koolilõpetajaid," põhjendas Veinbergs maavanema kutset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles