Vello Juhkov sai Jõhvi vallavanemaks

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Juhkov.
Vello Juhkov. Foto: Peeter Lilleväli

Volikogu valis eile Jõhvi vallavanemaks senise abivallavanema ja vallavanema kohusetäitja Vello Juhkovi.

Kohalolnud 19 volikogu liikmest pooldas Juhkovi kandidatuuri 18 ning üks oli vastu.

Juhkov ise kordas pärast tema valimist vallavanemaks, et andis nõusoleku vallavanema kohale asumiseks vaid ajutiselt, kuni volikogu suudab leida uue väärilise vallavanema kandidaadi.

Volikogu kinnitas eile ka kolmeliikmelise vallavalitsuse, kuhu peale Juhkovi enda kuuluvad veel sotsiaalvaldkonna koordinaator Kairi Soomer ning majandusvaldkonna koordinaator Aivo Tamm. Vallavanema kuupalgaks jäi nagu ennegi 2800 eurot, vallavalitsuse liikmetel aga 1800 eurot.

Jõhvi vallavalitsuses tekkis keeruline olukord pärast seda, kui peale juunist ameti maha pannud vallavanema Tauno Võhmari lahkus ka abivallavanem Eduard Rae.

Kevadest saati lõõmas aga valimised võitnud valimisliidus Jõhvi Heaks tüli, kuna valimisliit otsustas luua keskerakondlaste ja sotsidega võimuliidu, ent valimisliidu juht Tauno Võhmar oli sellele vastu. Volikogu esimeheks saada sooviv Võhmar on teatanud, et loob volikogus oma fraktsiooni.

Koalitsioon pakkus mitu nädalat tagasi Jõhvi vallavanema kohta kauaaegsele Maidla vallavanemale, praegu ühiskondlikus korras Aidu veespordikeskuse juhina tegutsevale Hardi Murulale, kes aga ära ütles.

Koalitsioon on otsustanud ka, et tõenäoliselt konkurssi uue vallavanema leidmiseks ei korraldata, vaid vallavanemat püütakse leida läbirääkimiste teel. Seda ei juhtu aga ilmselt enne sügist, sest juulis volikogu istungit ei toimu. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles