Rahalises kitsikuses Kohtla-Järve linnavalitsus koondab töötajaid

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuest aastast tekib Kohtla-Järve "hallis majas" tühje kabinette juurde. Linnavalitsus koondab 8 töötajat.
Uuest aastast tekib Kohtla-Järve "hallis majas" tühje kabinette juurde. Linnavalitsus koondab 8 töötajat. Foto: Peeter Lilleväli

Rahalistes raskustes olev Kohtla-Järve linnavalitsus koondab uuest aastast kaheksa töötajat. 

Kohtla-Järve volikogu kinnitas  kolmapäeval linna teenistuskohtade uue koosseisu, mille kohaselt jääb senise 94 töökoha asemel alles 86 töökohta.

160 000 eurot säästu

Linnapea Jevgeni Solovjovi sõnul on  koondatavate seas nii linnavalitsuse kantselei, majandusteenistuse, sotsiaalteenistuse kui ka finantsteenistuse spetsialiste.

Solovjovi sõnul saab linnavalitsus edaspidi hakkama väiksema arvu spetsialistidega. "Praegusel ajal on linnavalitsuse käsutuses tänapäevane tehnika ja arvutid ning see annabki võimaluse inimesi koondada. Peale selle on meile viimastel aastatel tööle tulnud palju noori haritud ja võimekaid inimesi. Jaotame ülesandeid ringi ja teeme muid töö ümberkorraldusi ning tuleme toime," sõnas ta.

Linnapea tõi näiteks, et  tarbijakaitsega tegelemine on riigi kohustus ja seetõttu ei ole linnavalitsuses otstarbekas  hoida endal ametis tarbijakaitsespetsialisti.

Volikogu aseesimehe ja eelarvekomisjoni juhi Arne Berendseni sõnul on koondamised tingitud linna tulude vähenemisest.  "Eelarve on pingeline ja sellest ka need koondamised, püüame väiksema töötajate hulgaga hakkama saada," sõnas Berendsen, märkides, et kaheksa töökoha koondamine peaks säästma aastas koos maksudega ligikaudu 160 000 eurot.

Lillemets juhib ka Ahtmet

Juba praegu on linnavalitsuses jäänud vähemaks ka üks linnapeaabi koht. Kui suvel lahkus ametis linnapeaabi Ahtme ja Sompa linnaosas Vladimir Tužilkin, kes asus tööle Nikolai Ossipenkole kuuluva Uikala prügila tegevjuhina, siis ei kiirustanud linnavalitsus talle asendajat otsima. Ajutiselt hakkas Ahtmes tema kohuseid täitma  Tiit Lillemets, kes on linnapeaabi ka Oru ja Viivikonna linnaosas. Sompa linnaosa haldamine jäi Ülle Lepassaare ülesandeks, kes on linnapeaabi Järve ja Kukruse linnaosas.

Nüüdseks on linnavalitsus otsustanud, et uut inimest ei hakatagi otsima ja nii Lillemetsale kui Lepassaarele jääbki hallata kolm linnaosa. "Leidsime, et nad saavad hakkama, neil on kogemused olemas. Nende suhtes pole tulnud elanikelt etteheiteid ega kaebusi," ütles Solovjov, lisades, et linnavalitsuse spetsialistid on nii Sompas kui Ahtmes pidevalt kohal, Kukrusel ja Viivikonnas käivad nad regulaarselt.

Tiit Lillemets, kes on Ossipenko kasupoeg ja ka Jõhvi vallavolikogu aseesimees ja loobus eelmise aasta sügisel üllatuslikult äritegevusest, eelistades Kohtla-Järvel linnapeaabi ametit, on vähem kui aasta jooksul linnavalitsuses töötades Solovjovile hea mulje jätnud. "Lillemets oskab analüüsida olukordi. Tal on hea iseloom ja ta saab inimestega väga hästi läbi.  Oskab suhelda ja selgitada linnavalitsuse seisukohti. Kasuks tuleb ka tema juriidiline haridus," põhjendas Solovjov tema kinnitamist Kohtla-Järve suurima linnaosa juhiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles