Sillamäel tähistatakse Euroopa päeva

Põhjarannik
Copy
Ivo Linna Ja Supernova.
Ivo Linna Ja Supernova. Foto: Gertrud Alatare/Scanpix

Reedel, 10. mail kella 15-19 peetakse Sillamäel Euroopa päeva, mida korraldavad Euroopa Komisjoni esindus Eestis, Euroopa Parlamendi Eesti büroo ning Europe Directi infopunktid. 

1.-12. maini tähistatakse üle Eesti Euroopa päeva ning selle aasta üritused on pühendatud Euroopa Parlamendi valimistele ning Eesti ELi kuulumise 15. aastapäevale. Ida-Virumaal toimuvad Euroopa päeva pidustused 10. mail Sillamäel.

Kultuurikeskuse trepil astuvad üles lasteaedade lapsed ning oma kava on ette valmistanud ka huvi- ja noortekeskus Ulei. Vaadata ja kuulata saab linna isetegevuskollektiive ning Sillamäe ukraina kaasmaalaskond Vodograi ja Sillamäe vene kultuuriselts korraldavad mitmesuguseid töötube.

Linnaelanikud ja -külalised võivad osaleda põnevas telemängus "Reis ümber Eesti", mida juhib armastatud laulja Ivo Linna ning millest võtavad osa ka Euroopa Parlamendi valimiste kandidaadid. Kuna Sillamäel elab palju vene inimesi, tõlgitakse toimuv sünkroonselt vene keelde. Veidi hiljem annab Ivo Linna koos bändiga Supernova ka kontserdi.

Euroopa Liidu telgis on külalisteks Euroopa Parlamendi valimiste kandidaadid ning saab infot Euroopa väärtuste ja tänavu oma 70. aastapäeva tähistava NATO kohta. Peale selle on seal võimalik tutvuda Archimedese programmiga ning toimub palju muud põnevat. Sillamäe kultuurikeskuses on avatud keelekohvik.

Pidupäeva lõpetab kell 18 kultuurikeskuses algav Sillamäe teatri Teine Taevas etendus. 

Kõik üritused on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles