Linnavõimud Narva-Jõesuu elanike arvu vähenemise pärast ei muretse

Ilja Smirnov
Copy
Üha väheneva elanike arvuga Narva-Jõesuu linnavõimud on veendunud, et omavalitsus tuleb ka tulevikus iseseisvalt toime, ning õige pea vahetavad nad selle vana haldushoone varsti valmiva uue hoone vastu.
Üha väheneva elanike arvuga Narva-Jõesuu linnavõimud on veendunud, et omavalitsus tuleb ka tulevikus iseseisvalt toime, ning õige pea vahetavad nad selle vana haldushoone varsti valmiva uue hoone vastu. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva-Jõesuu linn loodab üha vähenevast elanike arvust hoolimata siiski oma iseseisvuse säilitada ja edaspidigi omal käel toime tulla. Rahandusministeeriumist öeldakse, et plaanis on taastada toetus kohalike omavalitsuste vabatahtlike ühinemiste soodustamiseks.

2017. aasta haldusreformi käigus sattusid Narva-Jõesuu linn ja temaga liitunud Vaivara vald nende Eesti omavalitsuste nimekirja, mille elanike arv ei küündinud minimaalselt nõutud 5000 inimeseni. Nõutud elanike arvu vähemalt ajutiseltki kahe peale kokku saada ei aidanud Narva-Jõesuu ja Vaivara võimudel isegi kalli Subaru Foresteri maasturi väljaloosimine registreeritud linnaelanike vahel  − rahvastikuregistris oli elanikke ikka vaid 4790.

Sellest hoolimata siiski liituti. Ent ühinenud Narva-Jõesuu elanike arv jätkab vähenemist: 2019. aasta esimesel poolaastal oli seal 4613 registreeritud elanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles