Ristsõnadest kuulsaks saanud küla pühitseti pealinnaks

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Nuti ristsõnaajakirja toimetaja Kaarel Silmato andis Eesti ristsõnapealinna tiitlit tähistava tahvli üle külavanem Helmi Sibritsale.
Nuti ristsõnaajakirja toimetaja Kaarel Silmato andis Eesti ristsõnapealinna tiitlit tähistava tahvli üle külavanem Helmi Sibritsale. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Nuti ristsõnaajakirja suve alguses välja kuulutatud ristsõnapealinna võistluse võitis Aa, kes jättis selja taha teised sagedased ristsõnakohad, nagu Are, Ikla ja Alu. Viimastest oli populaarsem ka Aseri, kes sai võistlustel auväärse teise koha. Ida-Viru asulatest pääsesid kümne parema hulka veel samuti Lüganuse vallas asuv Erra ning Alutaguse vallast Iisaku. 

"Meil armastatakse välja jagada mitmesuguseid pealinna tiitleid. Miks mitte siis ristsõnapealinna oma?" ütles Aa külavanemale pealinna märgi üle andnud Nuti ristsõnade toimetaja Kaarel Silmato, kes tõdes, et Aa on ristsõnade enim küsitavaid kohanimesid ja tiitel on täiesti õigustatud. Just see, et Aa on ristsõnade küsitumaid kohanimesid, tõi talle uhke tiitli, mitte pole asi selles, et Aas oleks erakordselt palju ristsõnalahendajaid. 

Nimi tuttavam kui koht 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles