Kohtla-Järve läks Kesklinna uue põhikoolihoone konkursiga kolmandale katsele

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kesklinna põhikool on muutuste ootuses.
Kesklinna põhikool on muutuste ootuses. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve korraldab Kesklinna põhikooli uue hoone rajamiseks juba kolmandat korda konkursi. 

Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko loodab, et ideekonkurss köidab arhitektuuribüroosid ning lükkab Kesklinna põhikooli uue hoone rajamise projekti surnud punktist liikuma.

"Oleme Kesklinna põhikooli projekti arhitektuurikonkurssi korraldanud kaks korda, kuid mõlemal korral edutult. Esimesele konkursile ei laekunud ühtegi pakkumist, teisel korral üks pakkumine küll tuli, ent sellest tööst huvitatud olnud arhitektuuribüroo oli jätnud detailplaneeringu tingimused täitmata ning seetõttu pidime neile ära ütlema," selgitas Jantšenko. "Arhitektide liidult tuli ettepanek korraldada ideekonkurss ning me võtsime selle ettepaneku vastu − ehk ergutab preemia arhitekte senisest suuremat aktiivsust üles näitama."

Linnapea lisas, et nad tahavad selle konkursi läbi viia võimalikult kiiresti − aeg sunnib takka. Ehkki linna juhtkond taotles haridusministeeriumilt kooli ehitamise tähtaja pikendamist, peavad viimased väljamaksed projekti tingimuste kohaselt tehtud saama 2022. aastal.

Kesklinna põhikooli olemasoleva hoone kohale Pärna ja Vahtra tänava nurgale on kavas ehitada uus koolimaja. Hoone kavandatav pindala on 3780 ruutmeetrit ning see on mõeldud õppimiseks ligikaudu 640 õpilasele. Ljudmila Jantšenko sõnul ei saa nad arhitektide fantaasialennule vaba voli anda, kuna kooli ehitamisele võib kulutada vaid 5 miljonit eurot, mille linn saab tõukefondidest. 750 000 eurost kuni miljonini on linna omaosalus. Seejuures peab alles jätma spordiväljaku ja võtma arvesse kõiki miljööväärtuslikul alal paikevale hoonele esitatavaid nõudmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles