Sotsid tahavad ära hoida Kohtla-Järve linnajuhtide palgatõusu 4624 euroni

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve  linnapea Ljudmila Jantšenko ja linnavolikogu esimees Riina Ivanova troonivad 4320eurose kuutasuga Ida-Virumaa omavalitsusjuhtide palgaedetabeli tipus, abilinnapea Deniss Veršinin  ei jää 3780 euroga neist palju maha.
Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko ja linnavolikogu esimees Riina Ivanova troonivad 4320eurose kuutasuga Ida-Virumaa omavalitsusjuhtide palgaedetabeli tipus, abilinnapea Deniss Veršinin ei jää 3780 euroga neist palju maha. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve volikogus opositsioonis olevad sotsid soovivad peatada linnajuhtide iga-aastase palgatõusu, mis tuleneb automaatselt alampalga kasvust. 

Pärast 2017. aasta oktoobris toimunud kohalikke valimisi kehtestas linnavolikogu linnajuhtidele uue palgamaksmise süsteemi, kus nende palk seoti kehtiva alampalga määraga. Nii määrati linnapea ja linnavolikogu esimehe ametipalgaks kaheksa ja abilinnapeade ametipalgaks seitse alampalga määra. Varem oli nii linnapea kui volikogu esimehe palgaks fikseeritud 3000 eurot. 

Tänu sellele muudatusele kasvas linnapea Ljudmila Jantšenko ja volikogu esimehe Riina Ivanova ametipalk  alates 2018. aastast kolmandiku võrra ja ulatus 4000 euroni. Tänu sel aastal tõusnud alampalga määrale kerkis nende töötasu 4320 euroni. Kui peaks jääma jõusse ametiühingute ja tööandjate esialgne kokkulepe alampalga tõusuks 578 eurole 2020. aastaks, tõstaks see Jantšenko ja Ivanova palga uuest aastast juba 4624 euroni. Ehk pisut enam kui kahe aasta jooksul kasvaksid nende palgad üle 54 protsendi. Kuna aga ametiühingute keskliidu volikogu ei kinnitanud alampalga kokkulepet ja soovib enamat, võib sellest tulenevalt ka Kohtla-Järve juhtidele terendada veelgi suurem palgatõus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles