Ida-Virumaa aasta ettevõte on elektrimootorite tootja Waldchnep

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Ligemale kolm aastat tagasi Narva uue tootmishoone rajanud Waldchnepi elektrimootorite tehas annab praegu tööd ligemale 130 inimesele.
Ligemale kolm aastat tagasi Narva uue tootmishoone rajanud Waldchnepi elektrimootorite tehas annab praegu tööd ligemale 130 inimesele. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Ida-Virumaa tänavuseks aasta ettevõtteks valiti maakonna ettevõtluskonkursil Narvas elektrimootoreid tootev OÜ Waldchnep. 

2017. aastal Narva tööstus- ja logistikaparki rajatud oma tööstushoones tegutsev  Waldchnep annab tööd ligemale 130 inimesele. 

Tööstuskraanade mootorite ja ka muu toodang on tehniliselt keeruline, kuid ettevõte suudab seda teha kvaliteetselt ja müüa nõudlikele välismaistele tuntud klientidele nagu näiteks ABB.

Konkursi ühe korraldaja, Eesti kaubandus-tööstuskoja Jõhvi esinduse juhataja Margus Ilmjärve sõnul on Waldchnep hea näide sellest, kuidas pühendumise ja tubli tööga on võimalik suuri tegusid korda saata. "Waldchnepi otsus uue tootmishoone rajamiseks piirilinna annab ostjatele kindluse ettevõtte toodete kvaliteedis ja tegevuse jätkusuutlikkuses. Narvakatele tähendab see stabiilset tööandjat ja kvaliteetset töökeskkonda," ütles Ilmjärv.

Ida-Virumaa aasta ettevõtjate sõbraks osutus sel aastal töötukassa Ida-Virumaa osakonna juht Anneki Teelahk, kes on teinud silmapaistvalt aktiivset koostööd ettevõtjatega, et maakonna jaoks keerulisel ajal leiaksid töö kaotanud inimesed taas töö. 

Aasta väikeettevõtjaks valis žürii alates 2011. aastast Narvas verevõtusüsteeme ja plastist meditsiinitooteid valmistava OÜ Vac Technology.

Tänavune Ida-Virumaa aasta turismiettevõte on  järjepidevalt majutus-, ravi- ja spaateenuseid arendav AS Toila Sanatoorium, kes on suutnud läbi aastate stabiilselt panustada ka kohalikku elukeskkonda.

Tänavuseks edukamaks euroraha rakendajaks valiti OÜ Trogar, kes on rajanud Liimala randa Tulivee restorani ning salapiirituseveo ajalugu jäädvustava turismikeskuse.

Aasta uustulnuka tiitel läks mullu Narva tööstuspargis tegevust alustanud pulbervärvide tootjale osaühingule Primatek Coatings, mis annab tööd 40 inimesele.  

Aasta noorte ettevõtliku teo auhinna teenis Kohtla-Järve Järve kooli õpilasesindus moeetenduse "Ole nähtav" korraldamise eest. 

Ettevõtlust ja ettevõtlikkust väärtustava konkursi korraldasid Ida-Viru ettevõtluskeskus, Eesti kaubandus-tööstuskoja Jõhvi esindus, Ida-Virumaa omavalitsuste liit, SA Ida-Viru Tööstusalade Arendus, Europe Directi Jõhvi teabekeskus ja Ida-Virumaa ajaleht Põhjarannik. 

Võitjaid tutvustavad videod tootis Smoked Sparrow OÜ.

Kolmandat aastat järjest toimunud konkursile laekus üle 60 ettepaneku ettevõtete ja asutuste tunnustamiseks. Eelmisel aastal pälvis Ida-Viru aasta äriteo auhinna AS Enefit Energiatootmine Auvere elektrijaama rajamise eest. Aasta varem läks see auhind Sillamäe sadamas tegutsevale aktsiaseltsile Silsteve uue konteinervedude terminali töö käivitamise eest. 

Ida-Virumaa ettevõtlusauhindade võitjad 

* OÜ Waldchnep (Ida-Virumaa aasta ettevõte)

* OÜ Vac Technology (Ida-Virumaa aasta väikeettevõte)

AS Toila Sanatoorium (Ida-Virumaa aasta turismiettevõte)

OÜ Primatec Coatings (Ida-Virumaa aasta uustulnuk)

OÜ Trogar (Ida-Virumaa aasta euroraha rakendaja)

* Anneki Teelahk, Eesti töötukassa Ida-Virumaa osakonna juht (Ida-Virumaa aasta ettevõtjate sõber)

* Kohtla-Järve Järve kooli õpilasesinduse moedemm "Ole nähtav" (Ida-Virumaa aasta noorte ettevõtlik tegu) 

* Audes LLC (eripreemia väljapaistva tegevuse eest tootearenduses)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles