Politsei võib Toila ja Purtse merepäästjatelt toetuse tagasi nõuda

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Tänavu augustis toimus Toilas merepäästeõppus, milles osalesid nii vabatahtlikud merepäästjad kui PPA. Nüüd on merepäästjate ja politseiameti koostööd varjutamas vaidlus toetusraha kasutamise sihipärasuse üle.
Tänavu augustis toimus Toilas merepäästeõppus, milles osalesid nii vabatahtlikud merepäästjad kui PPA. Nüüd on merepäästjate ja politseiameti koostööd varjutamas vaidlus toetusraha kasutamise sihipärasuse üle. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) võib Toila ja Purtse vabatahtlikelt merepäästjatelt eelmise aasta tegevustoetuse tagasi nõuda, kuna leiab, et need kaks ühingut on toetust ebasihipäraselt kasutanud. Üle Eesti on selliseid merepäästeüksusi, keda ähvardab tagasinõue, üle kümne. 

Kui Toila merepäästjad enda Toila sadama piirkonnas asuvasse hoonesse riigilt saadud 2267 euro eest metallkapid hankisid, ei osanud nad uneski näha, et PPA esialgsel hinnangul on see mittesihipärane rahakasutus. "PPA esialgsel hinnangul ei vasta teie poolt aruandes esitatud kulutused toetuslepingu eesmärgile," seisab PPA ühingule saadetud kirjas, kus palutakse rahakasutust selgitada.

Hiired maiustasid päästeülikondadega 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles