Viru jalaväepataljoni sünnipäev toob kaitseväelased Jõhvi keskväljakule

Põhjarannik
Copy
Oma sünnipäeval korraldab Viru pataljon piduliku jalutuskäigu ja rivistuse Jõhvi keskväljakul.
Oma sünnipäeval korraldab Viru pataljon piduliku jalutuskäigu ja rivistuse Jõhvi keskväljakul. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Neljapäeval, 5. detsembril tähistab 1. jalaväebrigaadi Viru jalaväepataljon piduliku jalutuskäigu ja rivistusega Jõhvi keskväljakul oma 102. aastapäeva.

Viru jalaväepataljoni aastapäeva pidustused on sel aastal jaotatud kahele päevale. 5. detsembril toimub kaitseväeline jalutuskäik kaitseväe orkestri ja soomukite saatel Jõhvi keskväljakule, pärast rivistust on linnakus pidulik lõunasöök kogu isikkoosseisule. Õhtupoolikul on kavas Viru jalaväepataljoni ülema vastuvõtt, kuhu lisaks kaitseväelastele kutsutakse ka koostööpartnerid väljastpoolt kaitseväge.

Reedel ootab sünnipäevalaps Jõhvi linnakusse külla Ida-Viru maakonna lasteaedade lapsi ning koolide õpilasi. Teretulnud on ka endised ja tulevased kaitseväelased ning linnaelanikud. Vajalik eelnev registreerimine aadressil viru.jvp@mil.ee.

Samal ajal toimub linnakus jagudevaheline võistlus, kus 10-liikmelised võistkonnad võistlevad omavahel kümnel alal.

"Sünnipäev on hea põhjus kokku saamiseks ning aastast aastasse kasvab meie külaliste arv aina suuremaks. Head ja siirad soovid tulevad kasuks igale sünnipäevalapsele, ka sõjalisele üksusele, kes Eesti kaitseväe idapoolseima väeosana on siinse elu lahutamatu osa. Hea meel on näha särasilmseid lapsi ja noori, kes ka sellel aastal on oodatud meie linnakut uudistama. Seega kohtumiseni," ütles Viru jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Tarvo Luga.

Viru jalaväepataljoni sünnipäevaks peetakse 6. detsembrit 1917, kui kapten Hendrik Vahtramäe asus Rakveres formeerima 4. Eesti polku. Üksus taastati 22. mail 1992 Jõhvis. Pataljon kuulub 1. jalaväebrigaadi koosseisu ning valmistab ette reservväelasi jalaväepataljonidele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles