Rahapetis võeti lõpuks kinni

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Politsei soovitab sularahaga arveldamisel olema hoolikas ning olema ettevaatlik, kui keegi tänaval palub raha lahti vahetada.
Politsei soovitab sularahaga arveldamisel olema hoolikas ning olema ettevaatlik, kui keegi tänaval palub raha lahti vahetada. Foto: Peeter Lilleväli

Ida prefektuuri politseinikel õnnestus kinni pidada mees, kes Narvas suveniirraha abil pettusi korraldas. 

Selle aasta oktoobris leidis Narvas aset kaks pettust, kus mängus oli suveniirraha.  

Politseinike poolt kogutud andmed viisid võimaliku kahtlustatava kinnipidamiseni, kes on tänaseks kohtu loal vahi alla võetud.

7. novembril esitas politsei 29aastasele mehele kahtlustuse selles, et 28. oktoobril palus ta Narvas Tallinna maanteel asuval veokite platsil rekajuhil lahti vahetada 100eurone kupüür. Sõidukijuht avastas alles hiljem, et ta on kätte saanud suveniirraha. Sarnane juhtum leidis aset kaks päeva hiljem, 30. oktoobril, kui Narvas Tuleviku tänaval asuvas poes maksti kauba eest suveniirrahaga.

„Saime üsna kiiresti kogutud andmete põhjal aru, et meil on alust kahtlustada Narva elanikku, kes oli hiljuti vabanenud vanglast, kus ta kandis karistust sarnaste tegude toimepanemise eest,“ kommenteeris Narva politseijaoskonna vanemuurija Jana Düna.

Mees peeti kinni ning Viru ringkonnaprokuratuuri taotlusel andis kohus loa tema vahistamiseks kuni kaheks kuuks.

Düna selgitas, et suveniirraha kasutamine maksevahendina on ka varem nii Virumaal kui ka teistes piirkondades aset leidnud. „Sel põhjusel peab selles osas väga ettevaatlik olema, eriti siis, kui keegi palub tänaval raha lahti vahetada,“ soovitab politseinik. „Poes on hea aga kupüürid sularaha kontrollimise seadme abil üle kontrollida,“ lisas ta.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Veronika Lauri sõnul on kahtlustatav korduvalt kriminaalkorras karistatud.

„Prokuratuur taotles mehe vahistamist, kuna talle oli juba varasemalt määratud vanglakaristus analoogse kuriteo toimepanemise eest. Karistuse kandmisest vabanes ta tänavu oktoobris. Uued kuriteod pani mees toime kahe nädala jooksul pärast vanglast vabanemist, mis näitab, et ta ei teinud vajalikke järeldusi ning esineb oht, et ta jätkab uute kuritegude toimepanemist,“ lisas Laur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles