Üks bussilaskmises kahtlustatav võeti vahi alla

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Selle Kohtla-Järve Kalevi tänava maja aknast lasti busside pihta.
Selle Kohtla-Järve Kalevi tänava maja aknast lasti busside pihta. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Viru maakohus võttis prokuratuuri taotlusel 25 päevaks vahi alla 17aastase noormehe, keda kahtlustatakse sel neljapäeval Kohtla-Järvel liinibusside pihta laskmises. Noormees on oma tegu tunnistanud.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Sergei Listovi sõnul on praeguseks tuvastatud, et lasti küll pneumorelvast, mille omamiseks pole vaja relvaluba, kuid sellest hoolimata oli see ohtlik tegu, kirjutas ERR.

Kinni peetud 15- ja 17-aastane nooruk ja 20aastane mees kuulati kuriteos kahtlustatavatena üle ja nad said oma käitumist politseile selgitada. Praeguseks on välja selgitatud, et relvast tegi reisijatega liinibusside suunas paarkümmend lasku 17-aastane noormees, keda ei ole varem kriminaalkorras karistatud. Küll on tal mitmeid väärteokaristusi.

"Kuna ta on lisaks teises kriminaalasjas süüdistatav varavastastes kuritegudes, on prokuratuuri hinnangul oht, et ta jätkab vabadusse jäädes kuritegude toimepanemist. Seetõttu esitasime kohtule tema vahistamiseks taotluse, mille kohus rahuldas. Teised kahtlustatavad olid 17-aastase noormehega küll koos, kuid praegustel andmetel nemad busside suunas ei lasknud," ütles abiprokurör.

 Noormees oli õhkrelva ostnud samal päeval Kalevi poest, mis asub samal tänaval, mida mööda liikusid bussid, mida noormees ühe korteri aknast tulistas. Kolmele bussile sai ta ka pihta. Üks lask tehti enne kella 13 ja teised lasud umbes kell 14.30.  

Neljapäeva õhtupoolikul käivitati Kohtla-Järve kesklinnas politseioperatsioon , mille käigus tabati kolm noormeest.

Laskmised toimusid Kalevi 16 viienda korruse maja aknast. Põhjarannikule on räägitud, et korteriomanik on vaikne noormees, kellel käisid aeg-ajalt külas ka alaealised noormehed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles