Direktori valik valas Kiviõli koolitülis õli tulle

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Kiviõli 1. keskkooli õpetajad, samuti hoolekogu ning lastevanemad on pettunud, et Lüganuse vallavanema Viktor Rauami ettepanekud kompromissiks on olnud sisutühjad ning nende soove direktori valimisel ei arvestatud.
Kiviõli 1. keskkooli õpetajad, samuti hoolekogu ning lastevanemad on pettunud, et Lüganuse vallavanema Viktor Rauami ettepanekud kompromissiks on olnud sisutühjad ning nende soove direktori valimisel ei arvestatud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Selle nädala esmaspäeval tulnud otsus pakkuda Kiviõli 1. keskkooli direktori kohale Tarmo Valgepea on pannud vahepeal vaibuma hakanud koolitüli uuesti hõõguma: kogukond on pahane, õpetajad valmis lahkuma, kooli sünnipäev jääb ära ning vallavanemale esitati taas umbusaldusavaldus. 

Kiviõli kooli õpetajad, kes pikka aega nõudsid Kiviõli 1. keskkooli direktori Heidi Uustalu ennistamist oma kohale, jätsid 13. jaanuariks planeeritud streigi ära vallavalitsuse lubaduse tõttu otsida kompromissi. Ehkki vallavalitsuse poolt Heidi Uustalule tehtud ettepanekud olid nende hinnangul sisutühjad ning tegelikku kokkulepet vallavalitsus ei soovinud, loodeti koolitüli lahendada sellega, et Kiviõli kooli õpetajad, hoolekogu ja kogukond saavad kaasa rääkida kooli direktori valimisel. Ka vallavalitsus lubas mitmel korral, et eelistatakse koolist tulnud ja nende poolt heaks kiidetud kandidaati. 

Ootasid uut algust

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles