Narva noor jalgpallur sõlmis Itaalia kõrgliigaklubiga profilepingu

Erik Gamzejev
Copy
Itaalia kõrgliigaklubis SPAL hakkab Georgi Tunjov mängima särgis numbriga 96. Täna pärast profilepingu allkirjastamist on ta pildil koos klubi spordidirektori Davide Vagnatiga.
Itaalia kõrgliigaklubis SPAL hakkab Georgi Tunjov mängima särgis numbriga 96. Täna pärast profilepingu allkirjastamist on ta pildil koos klubi spordidirektori Davide Vagnatiga. Foto: SPAL Ferrara

Vähem kui kaks aastat tagasi 16aastaselt Narva Transist Itaalia jalgpalli kõrgliiga Serie A klubi Ferrata SPAL noorteakadeemiasse siirdunud Georgi Tunjov sõlmis sel neljapäeval sama klubiga 2023. aasta juuni lõpuni kestva profilepingu. 

SPAL tõi oma kodulehel lepingu sõlmimist kajastatud uudises esile, et Eesti U19 koondisesse kuuluv poolkaitsja tegi SPALi põhimeeskonna eest debüüdi Serie A-s eelmise aasta 16. detsembril, kui sekkus 73. minutil vahetusest mängu kuulsa AS Roma vastu Olimpico staadionil.

Tänavu 15. jaanuaril tegi Tunjov täismängu Itaalia karikasarjas teise Itaalia suurklubi Milani vastu. 

Georgi Tunjov sai Eesti jalgpalliliidu eriloaga juba 15aastaselt mängida Eesti meistriliiga Narva Transi eest. Eesti meistriliigas ja karikasarjas on tal kirjas 27 kohtumist ja ka üks värav.

2018. aasta märtsis õnnestus tal  16aastasena pääseda Ferrara SPALi jalgpalliakadeemias, mille noortemeeskondes paistis ta kiiresti silma. Eelmisel aastal kaasati teda mitmel korral juba põhimeeskonna varumeeste pingile Serie A mängudes.

SPAL Ferrara on praegu Itaalia kõrgliigas viimasel kohal ja võitleb liigasse püsima jäämise eest. 

Eesti jalgpalliringkondades on põhjustanud poleemikat Eesti täiskasvanute koondise peatreener Karel Voolaidi otsus mitte kutsuda Tunjovi veel rahvuskoondisesse märtsis toimuvateks sõprusmängudeks Uus-Kaledoonia ja Leeduga. 

"Ma arvan, et kõige reaalsem on, et ta peaks U-21 koondises ennast esmalt näitama," vastas Karel Voolaid Soccernet.ee küsimusele tema potentsiaalse koondisekutse osas märtsikuuks.

"Olen kõiki tema mänge vaadanud, mis ta Itaalias mänginud on. Aga ma arvan, et ta peab veidikene veel küpsema. Tundes teda persoonina, siis temas pole selliseid reaktsioone, et kui teda A-koondise nimekirja ei valita, siis viskab püssi põõsasse," lisas Voolaid.

Tunjov on Mart Poomi ja Ragnar Klavani kõrval alles kolmas Eesti jalgpallur, kes on saanud platsile Euroopa tippliigades - Inglismaal, Saksamaal, Itaalias või Hispaanias. Ida-Virumaalt pärit jalgpalluritest on sama suutnud veel ka Tunjov kaaslinlane Narvast Valeri Karpin, kes esindas jalgpallurina Venemaad ja tegi pika ning särava karjääri Hispaanias. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles