Jõhvi annab ühistute hoovide korrastamiseks toetust

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi korteriühistud saavad vallalt toetust küsida nii puude hoolduslõikuseks, pinkide paigaldamiseks kui lillede istutamiseks.
Jõhvi korteriühistud saavad vallalt toetust küsida nii puude hoolduslõikuseks, pinkide paigaldamiseks kui lillede istutamiseks. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi volikogu kiitis heaks õuealade korrastamiseks mõeldud toetuste korra, mille kohaselt saavad ühistud taotleda vallalt kuni 300 eurot hoovidesse lillede või põõsaste istutamiseks, pinkide paigaldamiseks jms.

Abivallavanem Natalia Abel ütles, et varem oli see toetus seotud vaid ohtlike puude mahavõtmisega, kuid ühistud ei olnud sellest kuigivõrd huvitatud. "Kuna vana kord polnud eriti populaarne, siis mõtlesime, et äkki lisame sinna lisaks puude mahavõtmise kuludele ka põõsaste ja pinkide paigaldamise ja muu säärase." Tema sõnul ei saa vald ise minna ühistute hoovidesse midagi tegema, küll aga toetada nende heakorrastamist. "Näiteks üks pink maksab umbes 200 eurot, nii anname võimaluse ühistutele need ise paigaldada."  

Toetust saab küsida: 

  • puude, põõsaste, püsikute, roni- ja lilletaimede soetamiseks ja istutamiseks,
  • lillevaaside, amplite ja muu lillepeenra inventari soetamiseks,
  • ohtlike puude raieks,
  • puude ja põõsaste hoolduslõikuseks,
  • pinkide ja urnide soetamiseks ja hoone juurde paigaldamiseks, samuti olemasolevate remondiks ja taastamiseks,
  • muru rajamiseks ja hoolduseks,
  • välistrepi käsipuude rajamiseks,
  • puude seisukorra hindamiseks arboristi poolt.

Abivallavanema sõnul on ühistute huvi toetuse vastu suur ning ühistute esimehed küsivad, miks see summa ei võiks suurem olla.  "Aga vaatame, kuidas minema hakkab, võib-olla järgmisel aastal suurendame seda summat eelarves," lausus Abel.

Eelarves on õuealade korrastamiseks ette nähtud aastaks 3000 eurot, mis tähendab, et maksimaalset toetust saaksid tänavu taotleda vaid 10 ühistut. "Ega kõik ei tahagi maksimaalset toetust saada. Mõned tahavad 100, mõned 200 eurot," vastas Abel.  

Tingimuste hulka kuulub aga ka korteriühistu omaosalus, mis on vähemalt 30 protsenti kulutuse maksumusest.  

Toetuse saamiseks tuleb vallavalitsusele teha kirjalik taotlus, lisada plaan ja kirjeldus, kuhu ja missugused tegevused on planeeritud. Peab olema lisatud ka korteriühistu üldkoosoleku otsus ja hinnapakkumine ning kalkulatsioon.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles