Õiguskantsler Narva linnapeale: "Kohaliku rahvaküsitluse korraldamisel tuleb olla vastutustundlik"

Ilja Smirnov
Copy
Õiguskantsler Ülle Madise.
Õiguskantsler Ülle Madise. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Õiguskantsler Ülle Madise andis kriitilise hinnangu Narva linnavalitsuse algatusel tehtud rahvaküsitlusele, millega taheti välja selgitada, kas linnaelanikud on nõus psüühilise erivajadusega inimeste kodu rajamisega linna piiresse. Linnavalitsus omakorda ei kiirusta skandaalsest küsitlusest kokkuvõtteid tegema ja selle tulemusi avalikustama.

Narva linnavalitsuse otsusega 17. veebruarist 2. märtsini narvalaste seas läbi viidud küsitluse raames uuriti, "kas tuleb lubada hooldekodu psüühikahäiretega inimestele ehitamist elamute, ravi- ja kultuuriasutuste, kaupluste ja teiste avalike kohtade lähedusse? Kui Teie vastus on jah, siis millist asukohta valiksite?". Linnaelanikud võisid vastata "Ei soovi üldse" või valida ühe neljast võimalikust asukohast Narva suhteliselt hõredalt asustatud äärealadel.

Rahvaküsitlus korraldati seetõttu, et AS Hoolekandeteenused esitas 2019. aastal Narva linnavalitsusele taotluse, saamaks luba rajada piirilinna kodu Narvast pärit psüühilise erivajadusega inimestele. Säärase naabruse võimalikkus tekitas narvalastes mitmetisi tundeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles