Koroonaviirus jõudis ka Aa hooldekodusse

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Aa hooldekodus avastati koroonaviirus kahel elanikul, kellel haigussümptomeid ei olnud.
Aa hooldekodus avastati koroonaviirus kahel elanikul, kellel haigussümptomeid ei olnud. Foto: Matti Kämärä

Laustestimise esialgsete tulemuste kohaselt avastati koroonaviirus kahel Aa hooldekodu elanikul, kellel pole ühtegi haigussümptomit. 

Ehkki kõik Aa hooldekodu laustestimise tulemused pole veel saabunud, olid vähemalt kahe inimese koroonaproovid positiivsed. Mõlemal juhul oli tegemist hoolealustega, mitte maja töötajatega. Töötajate positiivsete leidude kohta keskpäevaks veel teateid polnud. 

"Oleme juba peaaegu kuu aega elanud karantiinirežiimis. Praegu pole küll õrna aimugi, kuidas viirus meieni on jõudnud," ütles hooldekodu juht Janek Lainjärv. Külastajaid pole majja lubatud, hoolealused käivad väljas ainult hooldekodu territooriumil. Ühelgi töötajal sümptomeid pole olnud ning ka esimesed testitulemused neil ühtegi haigusjuhtu ei tuvastanud. 

Ka hoolealustel, kes positiivse proovi andsid, polnud ühtegi haigusnähtu. "Oleme nad teistest eraldanud ning nad on jälgimise all," ütles Lainjärv, kelle sõnul on nad senimaani täitnud kõiki hooldekodudele kehtivaid käitumissoovitusi ning järgivad neid nüüd erilise täpsusega. "Oleme terviseametiga ühenduses ja teeme kõik nende nõuannete kohaselt," kinnitas ta. 

Lisaks Aa hooldekodule kuulub MTÜ-le Vahtra Hooldemaja väiksem hooldekodu Kiviõlis. Seal laustestimist tehtud ei ole.

Reedese seisuga on koroonaviirus diagnoositud Ida-Virumaal kolmes hooldekodus: peale Aa, ka viiel elanikul Alutaguse hoolekeskuses Mäetagusel ja ka Narva hooldekodu viiel elanikul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles