Koolimajades võib alates 15. maist kuni kümne kaupa klassis õppima hakata

Põhjarannik
Copy
Nii rahvarohked kogunemised nagu sel pildil, kus haridus- ja teadusminister Mailis Reps on  2019. aasta alguses Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi aulas, ei ole tänavu maikuu teises pooles veel lubatud, kuid kuni kümne õpilasega klassis võib õppetööd läbi viia.
Nii rahvarohked kogunemised nagu sel pildil, kus haridus- ja teadusminister Mailis Reps on 2019. aasta alguses Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi aulas, ei ole tänavu maikuu teises pooles veel lubatud, kuid kuni kümne õpilasega klassis võib õppetööd läbi viia. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Valitsus otsustas  alates 15. maist taastada osalise kontaktõppe kõigis haridusasutustes: üldhariduskoolides, kutseõppeasutustes, kõrgkoolides, täienduskoolitusasutustes, huvikoolides ning avatud noortekeskustes.

Haridus- ja teadusministeerium selgitas, et osaline kontaktõpe tähendab, et  alates 15. maist võib korraldada õpet koolide ruumides väiksemates, kuni kümneliikmelistes rühmades, lisaks õpetaja või juhendaja. Õppurite paigutamisel tuleb järgida 2+2 nõuet.

Kümne õppija piirang ei kehti eksamite, sealhulgas riigieksamite ja kutseeksamite korraldamisel. Kuna eksameid on võimalik viia läbi suuremates ruumides, näiteks aulates, võimlates, suuremates auditooriumides ja praktikabaasides, võib eksamiruumi hajutatult tuua rohkem kui kümme õppijat.

Haridusasutustel tuleb ministeeriumi teatel jagada õppijad rühmadesse selliselt, et oleks tagatud riskirühmades olevate õppijate, aga ka õpet korraldavate inimeste kaitse.

Haridusasutuse pidajal tuleb korraldada ühiskasutatavate asjade piisav desinfitseerimine ja ruumide pidev õhutamine. On oluline, et kõik tegevustes osalejad – nii õppijad, harrastajad kui õppe läbiviijad – teevad omalt poolt kõik, et nakkuse levikut piirata.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps tõdes, et teadlased on andnud oma heakskiidu kontaktõppe järkjärgulisele taastamisele mai keskpaigast. "Prognoosidele tuginedes on tekkinud ka lootus, et tänavused koolide lõpuaktused saavad teatud tingimustel toimuda värskes õhus, mitte üksnes ekraanide vahendusel. Kindlasti peab järgima kõiki tol hetkel avalikele kogunemistele kehtivaid piiranguid ja reegleid.

Olulisel kohal on jätkuvalt mitmesugused nutikad lahendused, mis annavad võimaluse aktusest osa saada ka lõpetajate sugulastel-sõpradel-tuttavatel.

Täpsemad suunised aktuste korraldamiseks saame anda siis, kui selgub, millised piirangud kehtivad juunis. Kindlasti ei ole võimalik korraldada tänavu tavapärast lõpuaktust, mis toob kokku suure rahvahulga,“ sõnas minister. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles