Kohtla-Järve linnaliinidel kehtib endiselt 2+2 reegel

Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve liinibussides kehtivad endiselt eriolukorra alguses kehtestatud piirangud, muu hulgas 2+2 reegel. Esialgu jäävad suletuks ka busside esiuksed.

Tagamaks 2+2 nõude täitmist tipptundidel, teenindab üht ja sama liini korraga kaks bussi. Seda tehakse tööpäeviti hommikutundidel, nädalavahetustel aga, mil inimesed aiamaadele suunduvad, 15. bussiliinil.

Kohtla-Järve linnavalitsuse transpordi peaspetsialisti Andrei Poludetkini sõnul on sellest ajast peale, mil eriolukorra kehtestamise tõttu õppeasutused ja kaubanduskeskused suleti ning inimesed koju jäid, piletitulu langenud viis korda ning sama suures mahus vähenenud ka sõitjate voog.

Oletuse peale, et osa sõitjaid kasutab ehk ära seda, et bussijuhid pileteid ei müü, ning jätab sõidu eest tasumata, märkis Poludetkin, et tasuta sõitu pole keegi kehtestanud. "Sõidu eest tasumise elektroonilised kanalid pole kuhugi kadunud ning nii vedaja kui ka linnavalitsus kutsuvad inimesi tungivalt üles sõidu eest maksma," sõnas ta. "Kui piletimüügist saadav tulu järsult väheneb, siis kasvab linnaeelarvest makstav transporditoetus, see aga tähendab, et tuleb kärpida muid, näiteks teede remondile tehtavaid kulutusi."

Teadaolevalt peatati sõitjate arvu vähenemise tõttu kolme Kohtla-Järve kommertsliini töö. Alates 18. maist tuleb väikebuss nr 5 taas liinile, liinitaksod nr 10 ja 12 aga pole säärasest kavatsusest linnavalitsust esialgu teavitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles