Sillamäe maskitootja ei plaani töömahu vähendamist

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Sillamäe respiraatoritootja Esfil Tehno on ainus sellise profiiliga ettevõte Eestis.
Sillamäe respiraatoritootja Esfil Tehno on ainus sellise profiiliga ettevõte Eestis. Foto: Erakogu

Sillamäel asuv Eesti ainus maskitootja Esfil Tehno ei kavatse lähema poole aasta jooksul oma suurenenud töömahtu koomale tõmmata, sest hoolimata viiruse leviku kahanemisest ning eriolukorra lõppemisest paljudes riikides, pole nõudlus toodangu järele vähenenud.  

Ettevõtte tootmismaht kasvas viimase kahe kuu jooksul mitu korda ning firma palkas lisatööjõudu ja töö käis kahes vahetuses. 

"Töötajate arv on kahekordistunud, tõustes 170 inimeseni, iga päev toodame umbes 20 000 FFP-3 tüüpi respiraatorit," lausus Esfil Tehno juhatuse esimees Araik Karapetjan. "Hoolimata sellest, et eriolukord on lõppenud ja peaaegu kõik piirangud tühistatud, pole nõudlus meie kaitsevahendite järele langenud ning usun, et vähemalt lähema poole aasta jooksul siin suuri muudatusi ei tule."

Sillamäe ettevõte tarnib oma toodangut lisaks Eestile ka teistesse Euroopa Liidu riikidesse, samuti Venemaale. Maikuus tuli suurem tellimus Eesti riigilt. Kuna palju räägitakse viiruse teisest lainest, varuvad inimesed endiselt kaitsevahendeid. 

Karapetjan lisas, et nende ettevõte on endiselt valmis palkama ja välja õpetama uusi töötajaid. "Kaadrivoolavus on olemas ning reservi on kah vaja. Koolitus toimub kohapeal ning õpilane saab sel ajal 600 eurot kuus, kuid kui ta omandab oskused ruttu ja hakkab normi täitma, võib ta teenida tuhat eurot ja rohkemgi. Erioskusi pole siin tarvis," rääkis juhatuse esimees.  

Esfil Esto peamiseks tegevusvaldkonnaks on polümeersetest mikro- ja nanokiududest kõrgefektiivsete filtermaterjalide tootmine, kuid viimased kolm kuud on ettevõte valmistanud vaid üht liiki respiraatoreid − FFP3, mis tagab maksimaalse kaitse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles