Narva taastab lõhutud nimemaketi

Ilja Smirnov
Copy
Toponüüm "Narva" ilmestas piirilinna kaks aastat. Tänavu veebruaris aga ajas tormituul selle ümber, lõhkudes vandaalide poolt niigi kahjustatud maketi sootuks.
Toponüüm "Narva" ilmestas piirilinna kaks aastat. Tänavu veebruaris aga ajas tormituul selle ümber, lõhkudes vandaalide poolt niigi kahjustatud maketi sootuks. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva on otsustanud taastada kaks aastat kohalikuks vaatamisväärsuseks olnud, kuid seejärel veebruarituule käes ümber kukkunud ja jäätmehunnikute seas maandunud nimemaketi "Narva". Maketi koopia tehakse terasest.

Nimemaketi eraettevõtjalt kingituseks saanud Narva linnavalitsus andis teada, et kavatseb valmistada maketi koopia. See tehakse eeldatavasti 3-4 mm paksusest roostevabast terasest ning tugevdatakse sisekarkassiga. Originaal oli valmistatud plastist ning paiknes teraskarkassil. Uus makett värvitakse samuti valgeks, nagu oli ka originaal.

ALEKSEI JEVGRAFOV

Kahjuks peab tõdema, et selle rajatise suhtes korduvalt toime pandud vandalismiaktid ning viimati maketi kukutanud tormituul on muutnud selle praktiliselt kasutuskõlbmatuks ja maketi edasine taastusremont ei ole majanduslikult otstarbekas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles