Toilas avati vimkaga pumptrack'i rada

Peeter Lilleväli
Copy
Seda, et rada skate-pargi funktsiooniga suurepäraselt hakkama saaks, tõestasid oma ala tõelised meistrid.
Seda, et rada skate-pargi funktsiooniga suurepäraselt hakkama saaks, tõestasid oma ala tõelised meistrid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Toila skate-pargi asemele rajatud pumptrack'i rada iseloomustas tema projekteerija-ehitaja kui laste mänguväljakut. 

Väikeste tõusude ja langustega asfaltrajal saab allamäge hoogu koguda ja kehaasendit muutes hoogu andmata uuesti mäest üles sõita. Sealt see pumpamise nimi tuleb. Siiski on kiiver ja kaitsmed rangelt soovitatavad.  

Toila rajal on aga oma vimka, kuna sinna on sisse ehitatud ka elemendid, mis skate-pargi funktsiooni täidavad. "Lisasime rajale hüppeliini, nii et ka trikiratturid, rulatajad ja muud ekstreemsemat sõitu harrastavad noored saavad rada suurepäraselt kasutada," ütles ehitamist kureerinud Henri Kalm. Samas saab neist järsematest kohtadest mööda sõita.  "Ehitusel olevad uued rajad kujundame just selliselt, et oleks ühendatud kaks eripalgest ja eri raskusastmega atraktsiooni," ütles Kalm.

"Vana skate-park oli amortiseerunud. Loodame, et kunstlikul pinnasest künkal asfaldiga kaetud rada on meie ilmastikule vastupidavam ja teenib kaua liigseid hoolduskulusid nõudmata," ütles Toila vallavanem Eve East. 

Avapäeval rada avastama tulnud kümned ja kümned lapsed tõestasid kujukalt, et tehtu on neile meelepärane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles