Ohtlike varemete omanik tegi Narvale uue pakkumise

Ilja Smirnov
Copy
1956. aastal ehitatud ja praeguseks poollagunenud endine ühiselamu Narva kesklinnas Kosmonaudi tn 6.
1956. aastal ehitatud ja praeguseks poollagunenud endine ühiselamu Narva kesklinnas Kosmonaudi tn 6. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavalitsus ei loobu katsetest Kreenholmi endise ühiselamu varemed erakätest välja osta, et teha maksumaksjate rahaga lõpp nii passiivse kinnisvaraomaniku kui ka Narva linnaelanike aastatepikkusele peavalule.

Narva linnapea Aleksei Jevgrafov ja Rakveres registreeritud OÜ Pak juhatuse liige Kalle Tull vahetasid taas kirju Narvas linnasüdames Kosmonaudi 6 paikneva probleemse kinnisvara uue hinna asjus. Nimetatud aadressil paikneb endise Kreenholmi ühiselamu poollagunenud ja ohtlik hoone, mis rikub juba 20 aastat linnapilti. Hoone omanik OÜ Pak aga ei arenda ega lammuta seda, üritades kinnistut maha müüa.

Jevgrafov algatas 2020. aasta alguses Narva linnaeelarvest 130 000 euro eraldamise selle kinnistu soetamiseks, ent tema idee elluviimist − rajada varemete asemele parkla − takistas alanud koroonakriis. Nüüd on pooled taas läbirääkimiste juurde naasnud, kuna eriolukord on praeguseks seljataha jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles