Narva sukeldub täna "ettevaatlikku" festivalimellu

Põhjarannik
Copy
Festivali Station Narva sündmuste kese on sel aastal Narva sadamas.
Festivali Station Narva sündmuste kese on sel aastal Narva sadamas. Foto: 30 Mile Project

Narvas toimub täna kolmandat korda linnakultuuri ja muusika festival "Station Narva", kuhu korraldajad ootavad tuhandet osalajat. 

Festival koondub sel aastal Narva jõesadama piirkonda, kuhu on püstitatud pealava, lisaks toimuvad kontserdid ka Ro-Ro klubis ja endises villalao hoones.  

Festivali peakorraldaja Helen Sildna sõnas, et arvestades koroonaviiruse levikuga seotud ohte kolitigi festivali pealava sel aastal taas õue, et inimestel oleks ruumi ja värsket õhku. Siseruumides toimuvatele kontsertidele lubatakse piiratud arv inimesi. "Oleme teinud festivali korraldamisel igapäevaselt koostööd terviseametiga. Nende nõudeid  järgides saab festivali korraldada. Soovitame inimestel olla ettevaatlikud.  Muuhulgas ei tasu praegusel ajal festivalil tuttavatega kohtudes kallistada üksteist. Ka lava ees tasub hoida üksteisega distantsi," ütles ta. 

Ebatavalises olukorras tuli korraldajatel nädal enne festivali algust muuta ka kava, kuna piirangute tõttu tuli loobuda Inglismaa, Saksamaa ja Taani artistidest. Nende asemel astuvad kolmapäeva õhtul Narva jõe ääres lavale Eesti tuntud artistid Tommy Cash ja NOËP. 

Sildna sõnul on kahju, et mitmed põnevad välisartistid ei saanud tulla, kuid muudetud programm on saanud head vastukaja. "Tommy Cashi oleme püüdnud Narva festivalile saada kolm aastat, aga varem on ta alati olnud samal ajal  välistuuridel,  ka sel aastal pidi ta ära olema, aga nüüd läks nii, et ta tuleb hoopis Narva," ütles Sildna, märkides, et esmakordselt esinevad piirilinnas soolokavaga ka NOËP ja mullu Eesti aasta naisartistiks valitud Anna Kaneelina. "Programmiga tuli teha sel aastal tööd rohkem kui varem, aga lõppkokkuvõttes peaks tulema äge festival." 

Sildna loodab, et õhtul kell 18 algaval muusikafestivalil osaleb ligemale tuhat inimest. Hommikul algas festivali raames Linda 2 asuvas loomeinkubaatoris ettevõtlusseminar, kus räägitakse loomemajanduse uutest ärimudelitest. Seal toimuvad ka mõned  tasuta kontserdid. Alates kella 10st pääseb Narva sadamas igal täistunnil 10 euro eest paadisõidule Narva jõel. Toimuvad ka ekskursioonid Kreenholmi ja Narva linnusessse. 

Tervishoiunõuded festivalil Station Narva

"Station Narva 2020" korraldatakse vastavalt antud perioodil avalikele üritustele kehtivatele reeglitele, mis aitavad vältida koroonaviiruse levitamist või sellesse nakatumist.

Et festivali külalised saaksid hoida piisavalt distantsi ja oma tervise eest hoolitseda, on ürituste toimumispaikades loodud järgmised tingimused:

– siseruumides on üritusel vaid pool tavapäraselt lubatud publikust

(Pääs Ro-Ro klubisse ja tantsusaali on piiratud. Neil, kes soovivad näha oma lemmikesinejat, soovitatakse saali jõuda 15 minutit enne esinemise algust)

– osalev publik saab olla piisavalt hajutatud

– hoitakse turvalist distantsi

– desinfitseerimisvahendid on saadaval kõigis ürituste toimumispaikades

Festivalile ei ole lubatud inimesed, kes on viimase 14 päeva jooksul haigestunud COVID-19-sse või olnud kontaktis kinnitatud COVID-19 haigestunuga või kellel on ägeda respiratoorse nakkushaiguse sümptomid (palavik, kuiv köha, hingamisraskused). Riskirühma kuuluvatel isikutel (vanemaealised ja kroonilisi haiguseid põdevad inimesed) soovitatakse oma tervise huvides festivali rahvarohkeimatel üritustel mitte osaleda.

https://www.youtube.com/watch?v=K5kD_vYnbe4

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles