Eestit räsinud torm väsis Ida-Virumaale jõudes ära

Põhjarannik
Copy
Tugev tuul murdis ka Jõhvi Mihkli kiriku kantselei ees kasvanud suure vahtra.
Tugev tuul murdis ka Jõhvi Mihkli kiriku kantselei ees kasvanud suure vahtra. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Neljapäeval ja ööl vastu reedet Lääne-Eestist ja saartest alguse saanud maru kaotas Ida-Virumaale jõudes oma rammu ja vaid üksikutes kohtades ulatusid tuuleiilid üle 20 meetri sekundis. Suuremaid vahejuhtumeid see ei põhjustanud. 

"Ida-Virumaal oli tormist põhjustatud vahejuhtumeid alates neljapäeva hommikust kuni reede hommikuni 17," rääkis Ida päästekeskuse valmisoleku büroo peaspetsialist Marek Martinson, kes tormi ajal oli operatiivkorrapidaja ülesannetes. Lääne-Virus oli näiteks väljakutseid peaaegu kaks korda rohkem ning seal said peamiselt räsida rannikualadel asuvad Haljala ja Viru-Nigula vald. 

Päästja sõnul olid ka Ida-Virumaal põhiliselt väljakutsed ranniku piirkondadesse, ent need olid jaotatud ühtlaselt üle põhjaranniku. Peamiselt oli tegemist teele või liinidele langenud puudega, paaril juhul olid langenud elektriliinid süüdanud maapinna. Jõhvis kukkus suur puuoks ühele autole, kuid inimesed kannatada ei saanud. Suurema osa väljakutseid said päästjad reede õhtul kella 18 ja 22 vahel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles