Tänavune "Rahvuskultuuride loomepada" jääb ära

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Aleksander Dusman
Aleksander Dusman Foto: Matti Kämärä

Ida-Virumaa koroonajuhtude arvu kasvu tõttu on korraldajad otsustanud kõik XVII Ida-Virumaa vähemusrahvuste kultuurifestivali "Rahvuskultuuride loomepada" raames 27. septembril Jõhvis kavas olnud üritused ära jätta. See on 17 aasta jooksul esimene kord, mil loomepada Jõhvis podisemata jääb.

Ida-Virumaa rahvuskultuuriseltside ümarlaua juht Aleksander Dusman avaldas siirast kahetsust, et festival, milleks kõik juba valmis oli, ära jääb.

"See otsus ei tulnud kergelt, sest festivali toimumise nimel oli pingutanud palju inimesi ning valminud oli mitmekülgne ja huvitav programm," kommenteeris ta. "Ümarlaud tähistab sel aastal oma 25. aastapäeva ning oleme sel puhul ette valmistanud suurima näituse, mis jutustab meie teekonnast. Kuid inimeste tervis on kõige olulisem, sest enam, et pole saladus, et rahvuskultuuriseltside kõige aktiivsemad liikmed on pensionärid. Haigestunute arv on taas kasvamas, ei tahaks kedagi ohtu seada. Mis saab edasi, seda näitab aeg."

"Rahvuskultuuride loomepaja" koordinaator Anne Uttendorf lisas, et festivali toimumise kuupäeva edasilükkamisest ei ole esialgu räägitud, kuid tõenäoliselt ei õnnestu sel aastal enam festivali läbi viia.

"Oli ettepanek korraldada "Loomepada" tuleval kevadel või suvel värskes õhus, sest kontserdimaja juures on selleks olemas suurepärane koht, kuid selge on see, et see saab olema juba hoopis teine üritus. Kuid traditsioon on imeline ning me püüame seda alles hoida."

Aleksander Dusman pelgab enim seda, et reaalse suhtluseta võib inimeste entusiasm vaibuda.

"Nad harjuvad sellega, et midagi ei toimu ja võib mitte midagi teha," arutles ta. "Väga raske on otsast alustada. Seetõttu on kõige tähtsam otsustada, kuidas meie ühendused edasi peaksid tegutsema. Järgmisel teisipäeval on kavas ümarlaua koosolek, mis toimub tõenäoliselt virtuaalselt. Arutame ühenduste juhtidega edasist strateegiat, sealhulgas ümarlaua 25. aastapäeva tähistamise võimalikke variante."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles