Narvas valmis sisekaitseakadeemia "aseaine"

Ilja Smirnov
Copy
2. oktoobril avati Narvas Kerese tänaval pidulikult sisekaitseakadeemia ning Tartu ülikooli Narva kolledži ühine õppe-, majutus- ja treeninguhoone. Selle hiiglasliku hoone ehitust alustati 2019. aasta märtsis ning enamik konstruktsioone, seinu ja vahelagesid on tehtud puidust.
2. oktoobril avati Narvas Kerese tänaval pidulikult sisekaitseakadeemia ning Tartu ülikooli Narva kolledži ühine õppe-, majutus- ja treeninguhoone. Selle hiiglasliku hoone ehitust alustati 2019. aasta märtsis ning enamik konstruktsioone, seinu ja vahelagesid on tehtud puidust. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva kesklinnas valmis üle 15 miljoni euro maksma läinud sisekaitseakadeemia õppehoone, mis on nuditud variant riigi varasematest plaanidest tuua pealinnast üle sisekaitseakadeemia või luua piirilinna selle kolledž.  

Kerese tänaval asuv uus hoone on sisekaitseakadeemia Narva õppekeskuse ja Tartu ülikooli Narva kolledži ühine õppe-, majutus- ja treeninguhoone. Enamik selle 9707 ruutmeetri suuruse hoone konstruktsioone ja seinu on puidust ning selle ehitus on kestnud 2019. aasta märtsist.

Alates järgmisest nädalast hakkavad uude hoonesse sisse kolima piirilinnas teenistuses olevad mujalt pärit piirivalvurid ja politseinikud, kelle senine ühiselamu Narvas on palju aastaid kriitika objekt olnud. Samuti algavad uutes auditooriumides tasapisi loengud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles