Restoranide teejuht soovitab viit Ida-Viru söögikohta

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel aastal valmistas Mihkel Luus isevärki verivorste Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse Jõhvi õppekoha köögis. Tänavu ootab ta verivorsti sööma Purtse kindluse restorani Von Taube, mis sööstis mõne kuuga Eesti restoranide paremikku.
Eelmisel aastal valmistas Mihkel Luus isevärki verivorste Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse Jõhvi õppekoha köögis. Tänavu ootab ta verivorsti sööma Purtse kindluse restorani Von Taube, mis sööstis mõne kuuga Eesti restoranide paremikku. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Toidukriitikute väljavalitud viisikus on uustulnukaks Purtse kindluse restoran Von Taube, mille peakokk Mihkel Luus avas alles juulikuus. Põhjamaade restoranijuht White Guide 2021 soovitab Eestis külastada kokku 82 restorani.

Mihkel Luus jättis oma restorani unistuse nimel toitlustusjuhi ameti Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse Jõhvi õppekohas. "Eesmärk oli saada lähitulevikus Ida-Virumaa paremate restoranide sekka ja olla ka Eestis märgatud," ütles ta. Nii kiire sööst tippu tuli peakokale siiski toreda üllatusena.

Purtse restoran jõudis restoranigiidi ka eelmiste pidajate Sigrid Välbe ja Janner Eskori ajal, seega lõhnab ajaloolise kindluselamu kelder juba aastaid − küll väikese pausiga − suurepärase toidu ning joogi järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles